Vilken rakgel är bäst?

Jag ska på fest nu, och eftersom det är kjolväder så rakade jag benen. Kom att tänka på det där med alla krämer och raklödder som finns, det är ju hur många varianter som helst. Rakgel, lödder, och kräm. Ganska dyra, och inte ett dugg dryga. Vilken ska man välja? Men jag har läst att det finns flera testresultat som visar på att de är helt överflödiga! Helt vanligt vatten mjukar upp hårstrån mer än rakgelé eller lödder? Helt onödigt att köpa någon dyr grej, som ändå inte gör något mer än att lukta gott, alltså. Tre minuter ska man blöta håret och huden, innan man börjar.

På Gilettes hemsida kan man till och med läsa (gällande rakning av skägg): ”Tvätta ansiktet och halsen med varmt vatten för att ta bort smuts, naturliga oljor och svett som hindrar vattnet från att tränga in. Använd varmt vatten för att få skäggstråna att utvidga sig och bli mjuka och därmed lättare att skära av.

Rakhyvel, att raka sig. Rakgel

De vill ju ändå självklart sälja sina produkter, oavsett om det är gel, lödder eller olja, så därför har de lagt till: ”Använd mycket rakgel. Även om det är viktigt med vatten för att mjuka upp hårstråna, avdunstar vattnet som absorberas av strået snabbt och det blir hårt igen. Rakgelen bildar en skyddande hinna som bidrar till att hindra vattnet från att avdunsta och får skäggstrået att hålla sig mjukt.” Ja, alltså, för min egen del finns det ingen anledning att köpa något som är sämre än vanligt vatten. Men tydligen känner folk inte till det här, eller luras av reklamen.

Nu säljs produkterna för att skydda huden (mot vad då, utomjordingar?) eller för att det ska bli en mer bekväm rakning (jämfört med att inte raka sig?). Självklart är eftervård vid rakning fortfarande viktigt, men det är inte riktigt samma grej. Och till det behövs mer än vatten!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/08/vilken-rakgel-ar-bast/

2 kommentarer

  • jonaugusti 4, 2012 kl. 20:20
  • Svara

  När du är inne på onödiga eller onödigt många produkter kanske du ska kolla upp detta med tandkräm. För där har vi en uppsjö av varianter. Som dessutom släpps väldigt tätt inpå. Men är det värt att byta? Gillette släpper inte nya hyvlar allt för ofta väl? Och gel, jag det finns väl inte så många varianter av det stora märket?

  Men som du skriver är det köp köp köp som gäller om tillverkarna får välja.

  1. Sant! Har avhandlat Pepsodent White now vid något tillfälle, men du har helt rätt. Mängden tandkrämer jämfört med antal tandproblem korrelerar inte alls!

   Det finns nåt för tjejer som heter Veet, som har lite blandade rakprodukter tror jag. Men annars är det stora märket som gäller – helt i onödan. De verkar komma med nya hyvlar oftare än nya lödder…

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.