Mango

Jag älskar mango. Det är så sjukt gott när den är mogen och är av bra kvalité. Ändå köper jag dem sällan, för de är oftast dyra som fasen, och besvärliga att skala och äta. Kärnan därinne är som en osynlig, diffus klump, och det är inte alls lätt att få ut den. Det blir liksom inte särskilt mycket frukt kvar när man har skurit runt den, och tagit bort skalet. Men har man väl kommit så långt, är det ren lycka kvar. Dessutom rika på antioxidanter, vitaminer, kostfiber och karotener.

Härligt gul, frisk smak men med en fyllig och lång eftersmak. Gott i mat också, att göra lassi på, eller i en chutney. Eller bara naturell med lite limejuice på. Man ser inte på dem om de är mogna, och ibland är de trådiga och inte alls särskilt roliga. Ibland hör man om folk som köper billig fryst mango som smakar fisk eller parfym, fy fasen! När vi var på Martin Olsson storcash senast, så hittade jag ett storpack fryst mango som jag var tvungen att prova, för den var asbillig!

Mango i en svart skål.

De säljer mest till restauranger, hotell och storhushåll, så det är sällan man hittar småförpackningar som i en vanlig mataffär. Så jag kom hem med 2,5 kilo fryst mango av absolut toppklass – för 60 spänn. I vanliga mataffären brukar kilopriset ligga på mellan 60-100 kronor, så det var verkligen ett klipp. Dessutom var den godare än någon annan sort jag provat! Tips på saker att göra med mango, tack! Skriv allt ni kan komma på!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/09/mango/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • sölviseptember 22, 2012 kl. 17:11
  • Svara

  Hejhej..
  Jag surfade rundt lite på nätet,det avr så jag hamnade här hos dej!
  Tack för titten.Ha det godt./Sölvi

   • Klaraseptember 22, 2012 kl. 20:59
    Författare
   • Svara

   Du är så välkommen tillbaka! 🙂

  • daniel snenovember 26, 2015 kl. 21:35
  • Svara

  Minns du vad det var för märke på storpacket med mango?

  1. Tyvärr inte, har inget paket hemma just nu men ska försöka att komma ihåg det nästa gång jag är där. Finns på Martin Ohlson storcash.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.