Mysterieskolan

Med tanke på kurser igen, så kom jag att tänka på en grej i somras. När vi var ute och åkte i somras passerade vi en skylt i mitt i skogen där det stod ”Mysterieskolan”. Självklart fattade vi ingenting, så jag var tvungen att googla på saken. Det var nästan så att jag ångrade mig! Här är delar från hemsidan som tillhör Mysterieskolan, som man alltså kan gå och lära sig:

 • Du som vill vakna upp till din sanna natur, som Gudinna i vardande och vill leva mer helhjärtat och passionerat. Mysterieskolan består än så länge av tre delar:
 • Gudinnemedicin – ett ettårigt program där du kliver in i det cykliska varandet och lär känna några av Gudinnans otaliga ansikten och dina åldrar som kvinna. Gudinnemedicinen handlar om den vuxna kvinnans väg till mognad och visdom. Du får under 13 månvarv göra en resa genom dina tre åldrar och utvecklingsstadier. Det blir ett år av personligt växande, kvinnligt systerskap, kvinnlig sexualitet och många magiska upplevelser.
 • Isismysteriet – fördjupad andlig sexualitet där du lär dig att vara den port in i mysteriet som är din sanna natur. Isis var den Gudinna som dyrkades mest i det gamla Egypten och faktiskt ända till våra dagar. I Isismysteriet är hon den heliga Graalen som beskyddar det innersta heliga sammansmältandet mellan ande och materia där upplysning sker genom sexualitetens pånyttfödande kraft. Den här helgen ägnar vi oss åt energiarbete, dans och helande för att öppna upp för ett större flöde av vår sexuella livsenergi. Genom meditativt arbete förbereder vi oss för att steg för steg medvetet kanalisera den sexuella energin till våra högre energicentra.

Hahaha! Herrejävlar vilket mög den där mysterieskolan verkar vara! Vi brast ut i skratt, och undrade hur fasen folk kan gå med på att betala dyra pengar för sånt! Visst, man får tro på vad man vill, och göra vad man vill, men vissa saker bör man helt enkelt inte skylta med. Bara för att man tror att man är en häxa eller en gudinna, så är man inte det. Punkt. Det är liksom ingen yrkestitel man kan skryta med i ett CV, inte heller är utbildningen det. Så vad handlar det om? Jo, sex!

Allt prat om sexuell frigörelse (från vad, dina egna fördomar?) får mig närmast att tänka på sexkurser i Amsterdam. Vad är grejen med att kvinnlig sexualitet hänger ihop med kvinnligt systerskap (och vad sjutton är det?!)? Personligt växande kan jag förstå, det är många som behöver lära sig att ta för sig och vara sig själva. Men exakt vad är de magiska upplevelserna som kursen erbjuder? Att lära sig att inte skämmas över sig själv är inte magi. Så här skriver WHO om mänsklig sexualitet:

Sexualiteten är en integrerad del av varje människans personlighet, och det gäller så väl man som kvinna som barn. Den är ett grundbehov och en aspekt av att vara mänsklig, som inte kan skiljas ifrån andra livsaspekter. Sexualiteten är inte synonymt med samlag, den handlar inte om huruvida vi kan ha orgasmer eller inte, och inte heller summan av våra erotiska liv. Dessa kan men behöver inte vara en del av vår sexualitet.

Räcker det inte att läsa det för att börja tänka efter, om man har levt utan kontakt med sin sexualitet länge? Jag tänker i alla fall aldrig sätta min fot på mysterieskolan. Och jag kan utan att tveka säga att jag allvarligt skulle överväga att sluta umgås med någon som tror på det här och funderar på att gå en sån här utbildning. Vad tycker du?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/09/mysterieskolan/

6 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Jag håller med dej. Och det verkar lite skumt det hela. Är det möjligen så att de ”bara” är ute efter medlemmarnas pengar? Eller är de så tokiga som det låter?
  Nej, fy fan för sådan skit!!

  1. Ja, det undrar jag också! Och jag vet inte riktigt vad som är värst! Från början var det säkert någon som insåg att det gick att tjäna pengar på det, och lyckas man vara tillräckligt övertygande så tror väl folk på det… Vidrigt!

 2. * himlar med ögonen*
  Ja, det var jue lite av det som du och jag pratade om igår.Vilket mög alltså ( skånska för skit )
  Kram

  1. Jävla mög, precis! Men någon blir säkert rik.

  • Bruno on augusti 15, 2016 at 10:16
  • Svara

  Det är väl som vilken annan religion som helst, man väljer att tro på något att ha som räddningsplanka, trots att det inte finns någon låtsaskompis

  1. Ja, kanske det. Jag tycker visserligen inte om religioner i allmänhet, men det här slog mig som extra märkligt.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: