Trollsländor och köld

Det märks i trädgården att det börjar bli höst. Det surrar omkring väldigt många dödströtta trollsländor, som knappt orkar flyga mer än en meter åt gången. Den här stackaren orkade inte ens bry sig om att jag placerade den i rätt läge och fotograferade den, trots att den fortfarande levde! Det är väl för kallt för dem att orka med något, och är nog bara timmar ifrån att dö.

Trollslända som håller på att dö.

Älskaren R är ute och grejar med fönstren. Jag har fotat lite, snackat med svärmor (som gav mig en finfin present ni får se sen!) och försökt hämta mig från nattens bravader. Ja, bravader var nog rätt ord. Jag var iskall när jag gick och lade mig, och hade två par strumpor på mig. Frös som en naken sälkut ändå, så R gick upp (efter att han somnat) och hämtade en elmadrass att lägga under lakanet.

Satte på lägsta värmen, och efter en stund var det riktigt varmt och skönt, så jag somnade. Hårt. Vaknade ett par timmar, helt snurrig av sömntabletten av att jag höll på att dö av värmeslag. Det stekte verkligen där jag låg, och jag svettades floder. Stängde av värmen och vädrade in lite kylig sovrumsluft, och efter ytterligare någon halvtimme somnade jag om. Var helt paj när jag vaknade i morse.

Varför kan de där grejerna inte bara vara lite ljumna, och inte antingen kalla eller heta?! Skitgrej. Ska ha den på en timme innan jag lägger mig i kväll och se om det funkar. Det är ju ganska kallt på nätterna här nu, så jag antar att jag kommer att vakna och frysa ändå. Ska hämta ett till täcke, tror jag. Jävla skitkropp att vara så kall!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/09/trollslandor-och-kold/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.