Årets första snö

Var det någon i Stockholm som missade att det snöade i går? Förutom alla ungar som redan gått och lagt sig förstås, för det mesta har ju smält bort nu. Men herrejävlar vad det vräkte ner! Gick 200 meter mellan en mataffär och gymmet och blev dyngsur, och helt täckt av vitt mög.

Som tur var hade jag min nya huvtröja på mig under jackan, så jag slapp bli blöt i håret i alla fall. Fy fasen, nu är vintern här. No return. Om sex månader kanske jag kan börja njuta av att vara utomhus igen, för det är inte ett dugg roligt när det gör ont. Man blir kall (det spelar ingen roll om det bara är om nästippen eller en hand), man spänner sig, det är halt.

Jag har alltid gillat snö, tills för några år sedan. Det är ju fint och så, men bara en vecka. Sedan har alla nackdelar med vintern tagit över, och skönheten blir helt oviktig. Jag kan inte vara ute och gå som vanligt, det går knappt att köra rullstol om det skulle behövas. Dessutom tycker mina 24-gradersfötter inte om när det är kallt under och runt omkring.

Det spelar ingen roll hur många sockor och tjocka sulor jag har på mig – de är ändå alltid tio grader kallare än på allra flesta människor, och det är en enorm skillnad. Prova att sätta dem i kallt vatten tills temperaturen gått ner tio grader (man mäter mellan tårna) – hela kroppen påverkas! Så, nu har jag tröttnat på vintern.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/10/arets-forsta-sno/

12 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Ljungdahlskan - inte mer än människaoktober 26, 2012 kl. 08:54
  • Svara

  Ingen snö än tack! Jag (läs M) har inte köpt nya vinterdäck till mig än. Så jag (läs jag) kan inte lägga på dom än. Så jag vill gärna att snön dröjer lite.

  1. Ja, den får gärna dröja ända till dagen innan julafton, och sen försvinna på nyårsdagen! 😀

  • Monica/handbrutenoktober 26, 2012 kl. 09:57
  • Svara

  Nej men nej!! Inte snö ännu!!! Helst ingen alls. Håller med dej i allt du skrivit om snön. Har halkat omkull och brutit både armar och ben tidigare vintrar, så ingen snö Tack!! Ingen kyla heller.. Tycker inte om att frysa.
  Ha en bra dag!

  1. Usch och fy! Då är vi helt överens om vädret, tänk vad skönt det vore att bo på spanska solkusten… Tack detsamma och kram!

    • Monica/handbrutenoktober 26, 2012 kl. 10:35
    • Svara

    Ja, jag har funderat på att skaffa mej en liten bungalov i spanien och bo där på vinterhalvåret. För jag hatar den här årstiden.
    Varma kramar till dej.

    1. Vad skönt det vore! Vi får hålla timmarna för en mild vinter som går över snabbt… 🙂

  • Christinaoktober 26, 2012 kl. 10:39
  • Svara

  Här hade vi hagelstorm och den gjorde ont, det liksom dunkade ner på huvudet och revs i ansiktet, och så frös jag som bara den. Riktigt otäckt, fick en obehaglig känsla av att jordens undergång var nära……
  Men nu var den inte det för idag skiner solen – fast jag inte har dansat ett enda dugg nu heller! 🙂
  Ha en fin fredag, -kväll i alla fall, och en trevlig helg!

  1. Oj! Det låter inte ett dugg skönt, och värre än lite blötsnö! Solen kan vara på väg hit nu också, så något rätt måste du ha gjort! Dansat i sömnen kanske? Kram och detsamma önskar jag dig!

  • Tofflanoktober 27, 2012 kl. 10:33
  • Svara

  Ingen snö hör i Uppsala, men jädrigt kallt!

  1. Ja, skitkallt! Skitmög!

    • Tofflanoktober 27, 2012 kl. 15:22
    • Svara

    En sån där brun med ögon på??

    1. Ja, i vita kläder!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.