Sagan fortsätter

Det var en gång en tjej som hade så ont, att hon inte orkade med en kurs där hon skulle få sitta i ett icke-anpassat klassrum bland icke-förstående människor på en välbesökt skola. En kurs som skulle pågå i nio månader. När hon framförde alla sina farhågor till Arbetsförmedlingen (som anvisat henne att gå kursen), och alla problem som kursen medförde, var det ingen som lyssnade på henne. Eller inte tog henne på allvar, välj själva.

Tjejen bad en doktor om hjälp, men det är en helt annan saga. De hjälpte till med att skriva intyg till Arbetsförmedlingen, vad nu det spelar för roll, eftersom hon ändå blev anvisad att gå kursen. Tjejen vill ju gärna ta till sig kunskapen som förmedlas, men det går inte i en sån miljö. Det kan hon göra hemma, på mycket mindre än halva tiden, men det tycker Arbetsförmedlingen är dåligt, eftersom jag inte försvinner ur statistiken över lika länge då.

Dessutom hade det gjorts så många misstag, och Arbetsförmedlingen och företaget som anordnade kursen skyllde ansvaret på varandra. Efter mycket gnäll och en del tårar lovade de att lösa problemet, med hjälp av ett externt företag. Hur vet hon inte än. Det är ju hela tre dagar kvar, vilket kanske de anser är gott om tid. Den som lever får se.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/10/sagan-fortsatter/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • monicaschoktober 2, 2012 kl. 20:17
  • Svara

  Stå på dig. Kram!

  1. Jadå! Kram! 🙂

  • Christinaoktober 3, 2012 kl. 08:41
  • Svara

  Jag säger bara – Buss på!!
  Hoppas din onsdag blir bra! Kram!
  (mycket utropstecken blev det…..)

  1. Jajamen! Tack detsamma!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.