Det syns när man är stolt

Tänk att så många lägger ner så oerhört mycket kraft och energi på att gå ner i vikt, trots att de redan är smala eller normala. Hos många tar det upp stora delar av livet, och det är inte okej. Trender och ideal kommer och går, men oavsett hur man ser ut så är det ändå viktigast att må bra. Inte att vara smalast eller snyggast. För bara några decennier sen skulle folk skämmas över att vara så smala som folk eftersträvar efter att vara nu.

Jag är varken smalast eller snyggast, jag är helt normal, men ganska vältränad. Jag spar oändliga mängder energi, oro, ångest och tankeverksamhet på att inte behöva bry mig om vad jag kan äta, eller hur många kalorier jag måste förbränna för att behålla storlek 32 (size zero). Nej, så liten är jag minsann inte, för jag har både breda höfter och axlar, och är lång. Resten är smalt, men jag drar ändå storlek 38.

Jag tycker att det vore skönt om fler vågade vara stolta över sig själva, och inte sträva efter att vara så smal att man kan köpa kläder på barnavdelningen. Jag förstår inte smal-hetsen som råder bland många stora bloggare. Inte skribenter, utan bloggare som följs framför allt av unga tjejer.

Självklart får man göra vad fasen man vill, och tycka vad som helst är snyggt, men det verkar vara extra utbrett just bland dem. Kanske ytterligare ett sätt att synas och få uppmärksamhet, kanske ett inre tvång, kanske en tro om att det är så man ska se ut när man är känd. Nä, jag tycker det är snyggt när man är stolt över sig själv. Det syns när man är det.

Arga Klara

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/11/det-syns-nar-man-ar-stolt/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Monica/handbrutennovember 20, 2012 kl. 11:31
  • Svara

  Jag håller med dej. När jag var yngre skämdes jag för att jag var för smal. Det var inte modernt… Jag är oxå lång, 181 cm ö h. Så det var skitjobbigt att köpa t ex långbyxor. Om de passade upptill, slutade de på halva nederbenet. Så jag fick sy mina kläder själv. Ja åt och åt men gock inte upp ett kg. Nu är jag lagom, som vi säger här i Sverige.
  Ha det gott!
  Kram

  1. Ja, lagom är bra! Man får lära sig att göra det bästa av vad man har. Byxor är skitsvårt, precis som du säger är de antingen för korta, eller för stora i midjan! Kram!

  • Karolinanovember 20, 2012 kl. 19:02
  • Svara

  Bra inlägg! Det kan inte vara lätt att växa upp med denna smalhets som det råder idag. Jag har för övrigt lite tvärtemotproblem mot er, har tjock midja och liten rumpa och smala höfter. Och normalviktig. Inte helt lätt att hitta byxor då heller, lagom i midjan- för stora i övrigt!

  1. Tack! Ja, det verkar vara väldigt få som kan dra på sig vilket par byxor som helst i en hyfsat moderiktigt affär, och de passar! Folk ser inte ut som de flesta människor man ser på bild! Smalhets, eller annan hets också för den delen, är inte nyttigt! Hetsiga människor framstår ofta som osäkra, det är inte vackert.

   Jag har gått över till nästan bara stretchkläder som tights och kjol, eller klänning. Man blir bara sur när man provar byxor, haha!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.