Magiskt fat

Så här ser det ut när smågnuttarna får mjuk mat att käka. Katterna alltså, jag och älskaren R brukar inte äta från fat på golvet. Det mesta utanför, för de slickar till en början bara bort såsen eller gelén matbitarna ligger i. När jag lägger tillbaka de renslickade bitarna på ett sånt här magiskt fat, kommer de tillbaka och börjar tugga på resten, men de ska gärna ha torkat lite i kanterna innan de fortsätter. Vad är poängen med mjuk mat då!?

Katterna äter mjukmat och allt hamnar utanför ett magiskt fat.

Magiskt fat? Ja, det är faktiskt det. När de hör ljudet av det, och jag har bara ett sådant, kommer de rusande och jamar, knorrar och stryker sig maniskt mot mina ben. När det fatet är framme är det alltid godsaker på gång. Det betyder alltså att det är ett alldeles utmärkt sätt att få dem att komma fram från diverse gömmor, och att locka på dem när de är ute och kutar på lantstället. Tyvärr funkar magiska fat bara på djur och små barn, så det krävs mer än så att få en stilig karl att komma farandes. Tur att jag är bra på att laga mat.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/11/magiskt-fat/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflannovember 11, 2012 kl. 16:45
  • Svara

  Menar du att ni inte äter på golvet, du och R? Var äter ni då?

  1. Hahaha, ja, tänka sig! Vi har ett så kallat bord som står i köket, där vi sitter på stolar och äter. :mrgreen:

  • piafianovember 11, 2012 kl. 18:23
  • Svara

  Katter är så suveräna! Alla mina närmaste vänner har en eller flera katter, och alla älskar de mig! Jag skulle nog tuppa av utan allergipiller…så utan tassavtryck runt hela huvudet skulle livet vara rätt tomt. Jag skulle nog tuppa av att inte bli ”tassad på” också. Ibland sådär.

  1. Ja, de är mysiga! Vad jobbigt att vara allergisk när man verkligen gillar dem! 🙁

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.