Anti-jul

Det verkar som om jag har gjort helt rätt i att stanna inne i dag! Det blåser småspik, snö och annat äckel från himlen. Autokorrekt-funktionen ville säga att det blåser småspov* också, men riktigt så illa är det inte. Förhoppningsvis sitter de och håller sig fast så gott de kan vid en gren i ett träd någonstans, annars skulle det kunna gå riktigt illa för någon stackare som blir spetsad av en dylik.

Trä med spik, snickra

Älskaren R har begett sig till garaget, och väntas inte hem förrän i kväll. Jag funderar på att måla något, och sitter och försöker komma på vad. En till fågel kanske, eller något roligt litet djur. Kanske en julskinka? Ohh, apropå jul, det verkar som om jag och R kommer att ha julafton helt för oss själva i år, och vi funderar på att göra den dagen till en anti-juldag. Gå en promenad på stan när klockan är tre, kanske äta ute, eller göra en grönsallad hemma. Absolut ingen julmat.

Ska till farmor dagen före julafton, och till mina föräldrar på juldagen. På annandagen åker vi till lantstället och firar med Rs föräldrar, så det lär inte gå någon nöd på oss vad gäller mat i alla fall. Jag ser faktiskt fram emot en sådan julafton, för det brukar alltid vara fläng fram och tillbaka, och alldeles för mycket mat. Jag orkar inte med det i år. Åh, så skönt det ska bli!

* En fågel med lång näbb.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/12/anti-jul/

2 kommentarer

1 ping

  • Farsan on december 15, 2012 at 23:50
  • Svara

  Jaaaaaaaa!!!!
  Måla en julskinka. Stor och fet med rejäl griljering.
  Och bredvid ett spetsglas med Herrgårdsakvavit.
  Smaskens!

  1. Så att du får dregla året runt? :mrgreen:

 1. […] den här veckan, och det är en typiskt dålig dag att bege sig ut på stan på. Sen (förutom min anti-julafton) är det fullt upp ända till ett par dagar innan nyårsafton, med firande hos släkt och hängande […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: