Censurerad Kalle Anka och nazister

Kalle Anka på julafton, att det fortfarande är så viktigt för så många. Eller rättare sagt, för så många vuxna. Jag har inte tyckt att det var kul sen jag slutade titta på barnprogram, och det var ganska länge sen. Jag fattar inte grejen, det är ju inte så att det ändras särskilt mycket från år till år, och jag gillar inte tecknad film generellt. Hela censurdebatten är så jäkla dum så jag vet inte vad, Disney förr hängde ju alltid med i tiden och parodierade det som pågick. Som det här avsnittet av Kalle Anka från 40-talet, där han var nazist.

Lite roligare än Lady & Lufsen eller tomtens julverkstad, men förmodligen ingenting som någonsin skulle sändas i svensk TV. Det finns alltid någon jävel som inte fattar humorn i det, eller ens förstår att det är en parodi. Eller någon som känner sig kränkt. Ack, vad trött jag är på kränkta människor! Med det sagt så förstår ni säkert att jag inte såg på TV klockan tre i eftermiddags. Har haft en helfin julafton utan att fira någonting, och det får ni höra mer om i morgon.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/12/censurerad-kalle-anka-och-nazister/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petterdecember 24, 2012 kl. 22:48
  • Svara

  Du tar upp något som verkligen upprör mig. Nämligen att någon talar om för mig hur jag ska tänka på ett politisk korrekt sätt.
  Innan Disney klippte bort negerdockan och jude fabrorn hade jag aldrig ens tänkt att de kunde vara stereotypiskt. Som den intelligenta människa jag är visste jag redan i unga år att filmen var gammal och från en annan tid med ett annat synsätt.

  Hela censurdebatten är korkad och det är Disney som skjuter sig själva i foten. varför måste de gå ut och visa att de är ett föredömme om något som folk redan vet eller inte ens bryr sig om. Av vem får de pluspoäng och en plats i den politiskt korrekta himlen?

  Jösses. Det är så dumt så jag måste springa en runda.

  1. Precis! Det är så jäkla korkat, men det kanske finns folk som inte fattar bättre.

   Det är inte första gången något är så dumt att du måste ut och springa en runda, jag tror jag ska börja kalla mig personlig tränare också! :mrgreen:

  • Petterdecember 24, 2012 kl. 23:32
  • Svara

  Först ber jag om ursäkt för mina stavfel och särskrivningen i förra inlägget. 😀

  Att bli kränkt är en ny svensk nationalsport. Alla är kränkta över allt. Får man inte jobbet blir man kränkt. Tycker nogån annorlunda blir man kränkt.

  Diverse grupper ”kräver” att vara med i olika sammanhang som böcker och filmer. När de väl är med blir de kränkta för att de framställts stereotypiskt och kräver att plockas bort. Efter det gnäller de att deras grupp aldrig förekommer i media/kultur men det löser man genom att kräva att hela klabbet censueras.

  Stolpskottet Behrang Miri på Kulturhuset är ett ypperligt exempel på en snubbe som missuppfattat precis allt om hur man integrerar och förebygger fördomar. Man kan ju faktiskt kräva att även kulturfolk tänker till innan de öppnar käften eller agerar.

  P.S Det var sångaren i Clawfinger som myntade uttrycket om dumt och springa i en intervju förra seklet. D.S

  1. Aha, my bad, men tack för att jag fick lära mig något nytt! 🙂 Mjo, det finns väl inte någon grupp som inte är kränkt per definition i något sammanhang, men det verkar som om man måste vara lite extra dum för att påtala det hela tiden.

   Miris utspel var nog det dummaste på hela året, i intervjun med honom uttalade han sig med resonemang som en femåring. Stolpskott var en mild och vänlig beskrivning av honom!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.