Julafton i stan

Anti-julen, alltså! Hade en supertrevlig dag, men det var lite svårt att hitta saker att göra. Åkte som sagt till stan på förmiddagen och tog ett varv runt. Helt öde! Gick in på Pub och glodde på saker, och det var knappt några människor där! När vi väl befann oss i en liten folksamling utbrast jag högt och med spelad förvåning: ”Men varför är det så lite folk? Är det något vi har missat i dag?” Fick några konstiga blickar i retur, hehe!

Sen blev vi hungriga, och det var ett riktigt problem att hitta ett ställe som kunde utfodra oss! Kebab och hamburgare var inte ett alternativ, om det inte blev akut, så vi gick och gick. Och gick. Allt var stängt. Till slut passerade vi ett Böf-hus, som såg fruktansvärt stängt ut, men visade sig vara väldigt öppet när man gick och drog i dörren. Vi fick inte sitta vid ett fönsterbord heller. Antar att de ville slippa städa den avdelningen, men de förlorade nog en hel del på att det såg igenbommat ut. Åt varsin stor biff och delade på en kanna vin.

Sen fortsatte vi genom stan, köpte en kaffe på ett helt öde fik, och gick genom Gamla stan som var full av turister. Det mesta var stängt, men ställena som säljer älgar och vikingahjälmar var öppna som vanligt. Sen var allt dött. Åkte hem, drack glögg (juligt, fail), utbytte klappar (som ni får se sen), kollade på film och åt ostbågar. Supermysig dag, ingen julhets, bara ledigt och skönt. Tack för alla fina julhälsningar!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/12/julafton-i-stan/

1 ping

  1. […] var faktiskt länge sedan jag och R stolpade omkring inne i stan. Jag tror att julafton var sist vi var ute på äventyr, och då var det skitväder och fanns inte mycket att göra. Jag […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.