Gör egen glögg

I dag har det varit en helt grymt skön dag, som faktiskt har haft små inslag av jul! Har absolut inte varit ute bland folk, bara slappat i mina mysbyxor och hängt med älskaren R. Han har tvättat lite, rotat i skåpen och gjort egen glögg! Tror inspirationen kom från vännerna vi var hos för ett par veckor sedan, de hade gjort egen glögg med en hel flaska vodka i. Den här var inte fullt lika stark, och till och med nästan drickbar! Har svårt med för stark glögg… Det här, och lite sockerlag blev finfint.

Gör egen glögg, rödvin och tinktur

Sen fick jag en idé, för det fanns ju lite tinktur kvar. Och vad består den av, förutom sprit? Jo, kardemumma, kanel, ingefära och nejlika. Pepparkakskryddor! Fyllde en plunta till trekvart med vodka, resten sockerlag och ett par teskedar tinktur, och nu har jag pepparkakssnaps! Så enkelt, men jag är ändå helt sjukt nöjd med den! Vem vill inte ha en pepparkaksshot, liksom?

Pepparkakssnaps

Och snygg blev den! Provsmakade glöggen på eftermiddagen, och den blev inte alls dum. Mycket godare än den man köper, men det är ju inte helt billigt med ingredienserna. Bra som julklapp eller gå-bort-present till någon som gillar sånt ändå!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/12/gor-egen-glogg/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.