Sista veckan före jul

Ny vecka. Nu känns det ganska bra faktiskt, för jag har ju vilat så hårt det bara går hela helgen. Det har varit helt sjukt skönt, och verkligen välbehövligt. Visst, det var lite segt att kliva upp i morse, men efter en natt med 12 timmars sömn, och en med 10, så var det lite svårt att somna i tid i går kväll. Det rättar nog till sig i kväll,

Ska till skolan i dag efter jobbet. Det lär vara full rulle oavbrutet i dag, och jag måste ta några pauser. Annars går det inte. Det är alltid som mest att göra i början av veckan, men det är i alla fall bara en vecka kvar till min ledighet. En vecka, det känns inte som särskilt länge, men framåt onsdag-torsdag lär jag vara ganska mör. Vet inte heller hur ofta jag måste åka till skolan den här veckan, eftersom veckoplaneringen inte existerar mer än som ett löfte.

Så jäkla dåligt. Det kan vara sista veckan med den lärare vi har nu också. Han är riktigt bra, men har eventuellt bara kontrakt till jul, så vi får se vad som händer efteråt. Jag gillar att han är rak och säger vad som gäller, så de som alltid kommer för sent efter rasten, eller sitter och pratar i klassrummet tycker att han är otrevlig. Riktigt bra. Han har aldrig ens sagt något otrevligt, bara påpekat att de ska vara tysta och komma i tid. Men ja, folk tar ju illa upp för ingenting. Fattar de inte att det inte är personligt?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/12/sista-veckan-fore-jul/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Christinadecember 17, 2012 kl. 10:31
  • Svara

  Önskar dig en bra vecka!
  Kram!

  1. Tack detsamma, kram!

  • Petterdecember 17, 2012 kl. 19:31
  • Svara

  Intressant det där med hur man upplever någon annan. Läraren blir otrevlig för att han säger som det är.
  Den skyldig vet ju vad läraren menar och blir därför krängt för att sanningen upplevs som ett påhopp och en anklagelse.

  För mig är en sådan lärare rak och ärlig vilket gör mig uppmärksam på en brist jag kanske inte vet jag har.

  Snacka om att ha olika syn på samma sak. 😀

  1. Ja, verkligen. Om jag kommer för sent tillbaka från en rast får jag väl skämmas, inte fasen tycker jag att någon är otrevlig om jag får en tillsägelse för att jag gjort fel.

  • Petterdecember 17, 2012 kl. 21:09
  • Svara

  Förstå-sig-påarna anser dock att man inte ska påpeka felaktighter för det kan ju göra någon ledsen. Experterna tycker till och med att den som gör fel själv ska komma på det genom att observera och analysera hur sitt beteende påverkar omgivningen elelr sig själv.

  Detta är enbart flosker från ”experter” som själva inte vågar ge sig i polimik med oliktänkande och därmed fabricerar teorier om hur inlärande fungerar.

  Jag citerar Reinfeldt. ”Flumskola”

  På samma sätt har experters flummiga åsikter format vårt samhälle. ”Ingen gör någonsin fel och skulle man mot förmodan göra något som kan anses vara fel är det någon annas fel och ingen ska tala om för mig att jag gjort fel för då blir jag krängt.” (Och bli märkt för livet.)

  Välkommen till Sverige……

  1. Och om de ”experterna” någonsin hamnar i en sån situation som finns i till exempel min klass (och den är nog inte ovanlig), så hoppas jag att de ändrar sig jävligt fort.

   Klart man gör fel. Det finns många som gör fel alldeles för ofta, för att ingen talar om för dem vad som är rätt och fel. Inte får man rätta andras ungar heller, för då blir föräldrarna kränkta.

   Humbug.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.