Agility på mässan

Det som var roligast att se på mässan i går var nog tävlingen i agility, för hundar. Kaninhoppning var väldigt ospännande, även om de är ganska söta så var det knappt någon action för mig som åskådare. Hundarna som var med var pigga och roliga, men det var inte dem jag skrattade åt.

Det var deras ägare. Innan tävlingen startade sprang ägarna runt några varv utan hund, för att lära sig banan. En del levde sig verkligen in och körde hela paketet med låtsashund, peka åt den och till och med hytta med fingret i slutet på vippbommen. Galet. De flesta deltagarna hade helt vanliga kläder, men några hade träningskläder. Hela kitet med tights och löparpjuck, fast det verkade inte särskilt ansträngande. Lite lätt jogging, liksom.

Vi kollade i 20 minuter eller så, och på den tiden var det inte en enda hund som klarade banan utan att bli diskvalificerad. Hundarna var hur lyckliga som helst, och en del kunde knappt springa längs banan, utan ville bara vifta lite på svansen och skälla lite. Det var nästan det roligaste…

Många av de föräldrar vi stötte på där borde också ha blivit diskvalificerade, tycker jag. De klarade inte av grundkursen i hyfs och vett, och barnen hade nog inte gått någon lydnadskurs ännu. Eller så hade de bara dåliga lärare.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/01/agility-pa-massan/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.