Åka utför

I dag kom det lite mer snö, och det är alltid fullt med folk som åker skidor i Hammarbybacken på sistone. Det ser roligt ut! Även om det är en liten backe, så är det i alla fall någonstans i stan man kan åka lite utför och ha en mysig dag. Jag har bara åkt utför en enda gång i hela mitt liv, på en skolresa. Jag var 15, så det var ju ett tag sen… Min familj har aldrig ägnat sig åt skidåkning eller någon annan utomhusaktivitet heller, så jag kan ingenting. Men jag vill! Och nu kan jag inte, för det gör för ont.

Någon gång i framtiden kanske. Jo, jag ska göra det, oavsett hur ont det gör. Det behövs ju en hel del utrustning, men det mesta går nog att låna ihop eller hyra. Jag har ju såklart ingenting. Eller jo, en mössa. Det är inte klokt hur mycket det kostar, om man lägger ihop allt som behövs! Jag lär ju behöva både hjälm, ryggskydd, knä-och armbågsskydd och säkert dykardräkt också, om jag åker utanför. Eller varför inte åka i gipsvagga redan från början? R har ett par skidor, ibland ligger de tydligen i köket.

Skidor

Vi var i Idre den där gången på skolresan, har jag för mig. Jag skulle hellre vilja åka till någon av alla de skidorter i Tyskland som finns att välja på, det verkar som om det finns mer att göra de 23½ timme om dygnet som jag inte orkar åka skidor. På den där halvtimmen kanske jag får på mig kläderna och kommer upp för backen, sen är jag nog trött…

Det ser så himla roligt ut. Jag älskar fart och jag älskar att vara ute i naturen. Inte så himla förtjust i kyla dock, men det är ju bara att klä på sig. Skidkläder är ju vindtäta och har en helt annan funktion än mina älskade thermoleggings och en vanlig vinterjacka, så det går kanske inte riktigt att jämföra. Förhoppningsvis. Åker du skidor?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/01/aka-utfor/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Annkijanuari 10, 2013 kl. 06:52
  • Svara

  Förr åkte jag gärna längdskidor men idag är jag lat och sitter hellre vid elden och njuter av maten. Familjen tar skoter och jag promenerar dit vi ska. Utförsåkning? Nej, det går utför tillräckligt nu för tiden!

  1. Hahahaha! Ja, det sistnämnda håller jag verkligen med om! God mat framför en brasa låter i alla fall mycket trevligt!

  • Tatianajanuari 10, 2013 kl. 09:42
  • Svara

  Inte nu längre . är för skrontig. En gång i tiden så åkte jag slalom i våldsam fart. Hur kul som helst 🙂
  KRAM

  1. Ja, fart är kul! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.