Lördagsdejt

Dejten! Självklart valde vi vinterns kallaste dag, och det var runt 20 minusgrader. Tog fram varmaste mössan, och gick ut så här. Dessutom hade jag en jävligt bra hårdag, vilket slöseri.

Arga Klara i pälsmössa

Ja, inte helt moderiktigt, men fantastiskt skönt när man knäpper den under hakan! Åkte till Á la Crêpe på söder och intog galetter. Jag åt en riktigt god variant med parmaskinka och chèvre-kräm (inte creme, som det stod), och ett glas vin till det. Jag blev så mätt att de inte rymdes någon efterrätt, men älskaren R intog en crêpe med äpple och kanel, som flamberades i Calvados vid bordet.

Stället var riktigt mysigt, och det var riktigt god mat. Tyvärr var det iskallt, vi fick ett fönsterbord, och det drog arktisk kyla på mig. Visserligen lika iskallt ute, men det är inte trevligt att sitta i en och en halv timme och käka när man huttrar och spänner sig. Inte alls kul. Dessutom var det föräldrar som lät sina ungar springa omkring och yla – och det var ganska trångt mellan borden. Det i kombination med kylan drog ner betyget från en fyra till en simpel trea, på en femgradig skala. Maten var ju väldigt bra, men inte resten.

Sen ilade vi till bion, köpte godis och intog våra platser. Quentin Tarantinos ”Django Unchained” blev det, och det var som väntat en riktigt sevärd film. Inte värd 120 spänn – enligt mig finns det inte en film i världen som är så bra att det känns värt att betala så mycket, särskilt inte är omgivningen pratar högt och är allmänt störiga. Snubben bredvid mig började störtblöda näsblod, det var äckligt. Händer sällan när man kollar på film hemma.

Eftersom det var så kallt åkte vi hem efteråt, ingen hade lust att gå omkring och mysa på stan. Var hemma redan vid niotiden, och då var det redan både spyor i tunnelbanan och fullproppat på det lokala lodishaket. Gick hem, och hade en tyst och skön kväll. Härligt.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/01/lordagsdejt/

2 kommentarer

  • Petterjanuari 20, 2013 kl. 10:55
  • Svara

  Ja du, Där har du alla anledningar till att jag aldrig går på bio eller restaurang. Kvarterspuben funkar bra, där finns både käk och öl men sällan störiga barn. Polarna tar ibland med ungarna när vi käkar men de är lite äldre och uppfostrade.
  Jag fattar ärligt talat inte det där med att låta ungarna ”leka” när de är klara. Ibland måste man anpassa sig till situationen och inte alltid få göra som man vill.

  Tänk vad besvikna dessa ungar blir när de ska ut i riktiga livet och märker att man inte alltid kan göra som man vill. Eller har vi kanske redan byggt om så det passar att göra vad man vill? Ibland känns det så. 🙁

  Kul att du ändå hade en trevlig kväll. Har sett flera med sådan mössa i mina trakter men vi ligger kanske efter i modet. 😀 När jag var liten kallade vi dessa mössor för ”mongo-mössor” då vi tyckte att endast mental handikappade använde dom. Hahaha….

  1. Nej, jag fattar inte heller. Men de är ju där för sin skull, utan att skänka en tanke åt, eller respektera alla andra som är där. Uruselt. För ”de har rätt att göra så, och barn är barn”, eller hur det brukar låta. Idioter.

   Hahahahaha, mongo-mössa! Kanske passar bra de dagar jag måste ha rullstol då! :mrgreen: Jävligt varm i alla fall, och jag såg många som hade liknande mössor – de kanske är på väg tillbaka?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.