Nya läraren

Jäklar, vad fort veckan har gått. Jag hinner inte med allt jag vill och borde göra. Men en liten uppdatering om nya läraren i skolan i går ska ni i alla fall få. Det var en lärare som vi fick dela med en annan klass, en vecka i början av kursen. Det var i samband med att jag hamnade på sjukan igen har jag för mig, så jag var inte där så mycket just då. Han är trevlig och väldigt kunnig, dessutom pedagogisk.

Aningen för pedagogisk för min smak, eller mitt behov, men det är ju bra för de andra. Han hymlar liksom inte med vad vi ska kunna, och även om han är lite snurrig så känns det bra. Kommer jag lära mig något? Kanske. Det här med att vi började med bokslut förra veckan visade sig inte alls vara något nytt för mig, för mer än det som står i boken har vi inte gjort. Jag har läst boken, det räcker. På genomgången i går frågade han alla om de hängde med då och då, och helt plötsligt hör jag:

-”Klara, är du med?” -”Ja.”
-”Är du engagerad?” -”Nej”.
Tänk att det syns, det hade jag ingen aning om. Bäst jag skärper mig.*

Tecknad uggla läser bokDet är något fel på vår kursplan förresten, och med tanke på hur många veckor som har gått åt skogen med alla lärarbyten och att alla har börjat från början, så känns det inte som om det är särskilt gott om tid kvar. Kan det måhända bli nytt rekord, en sex månader lång kurs utan att få lära sig något på plats? Vi får se. Jag ska dit i morgon, då skulle vi göra något jag gjorde för några veckor sen. Tänk att jag lyckades skriva allt det här utan att vara överdrivet negativ, jag är faktiskt riktigt överraskad!

* En liten touch av ironi.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/01/nya-lararen/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanjanuari 17, 2013 kl. 14:34
  • Svara

  Ha ha ha, det var en rolig en som undrade om du var engagerad!

  1. Haha, ja! Jag ser nog fruktansvärt uttråkad ut under lektionstid, och så är jag upptagen med annat! 😀

  • Petterjanuari 17, 2013 kl. 17:59
  • Svara

  Låter som du fått en lärare som påminner om mig. Hahaha.. Jag ser ganska snabbt om eleverna är engagerade. Om inte punktmarkerar jag dom direkt. Min filosofi är att de ska gå från mina lektioner med något nytt innanför pannbenet. Kan jag inte lära dom något ska jag i alla fall inspirera dom. Så det så. 😀

  1. Det verkar inte finnas en enda minut över för att göra något för mig, för det finns många som inte hänger med överhuvudtaget. Så jag sitter och lyssnar på något jag redan kan, skriver lite, spelar lite spel… 🙂

    • Petterjanuari 17, 2013 kl. 18:51
    • Svara

    Låter lite ensamt där på toppen. Inspirerad blir du kanske inte heller om övriga är i källaren rent kunskapsmässigt.
    Kan man inte flytta upp dig en klass? 😀

    1. Finns inga klasser… 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.