Remisser

Jag blir så jäkla ledsen, och arg. Älskaren R hjälpte mig att ringa Södersjukhuset för att ta reda på hur det går med min remiss till ortopeden från det senaste akuta besöket, eftersom jag inte har hört något ännu. Jo, ganska dåligt. De hade skickat tillbaka den, för de ville ha nya fräscha röntgenplåtar när de börjar gräva i ärendet (mig), och sådana remisser kan de inte skriva från akuten. Bara husläkare kan. Men tror ni att någon har kontaktat mig om att remissen blev tillbakaskickad då? Inte då.

Fy fasen. Det är tredje gången det senaste halvåret som min remiss antingen blir tillbakaskickad eller bortglömd utan att någon meddelar mig. Hur i helvete ska jag få någon hjälp, när jag är så illa tvungen att förlita mig på att vårdcentralens husläkare, som inte ens hade någon kunskap om min sjukdom? Nu sa de på ortopedmottagningen att de behöver röntgenplåtar som inte är äldre än 7 dagar, och hur fasen ska jag fixa det? Hur ska jag få husläkaren att fixa det om han inte ens kan skicka en vanlig? Herregud.

Jag vill ha en läkare som gör det han säger och som hjälper och guidar mig vidare. Jag vill inte ha kvar den husläkare jag har nu efter det här, men jag måste dit och få den där jävla remissen så att det händer något innan jag letar efter en ny. Och jag behöver hjälp, för om jag visste vart jag ska vända mig hade jag gjort det för länge sedan. Har bokat en tid på Mina Vårdkontakter online – eller i alla fall försökt.

Har inte fått svar ännu, och när jag får det kan det ju visa sig att tiden är om tre veckor eller så, som det alltid brukar vara. Jag är sjukare än de flesta, ändå går snoriga barn, stukade fötter, ryggskott och annat skit före oss med kroniska saker. Hur fel är inte det, förresten? Skrev i alla fall att jag skulle uppskatta en tid snarast, eftersom jag redan väntat i fyra månader… Helvetes jävla skit.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/01/remisser/

16 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Malinjanuari 7, 2013 kl. 19:36
  • Svara

  Åh Klara, fy fasen! Det suger så jävligt! Stor större största kramen ever!

  1. Det suger så in i helvete! Tack!

  • monicaschjanuari 7, 2013 kl. 19:49
  • Svara

  Ren djävulskap! Dags att ge tillbaka! Häng ut alla ökar på eländet!

  1. Hade jag haft kraft och ork så… Hur är det tänkt att man ska göra när ingenting funkar?!

  • Monica/handbrutenjanuari 7, 2013 kl. 19:53
  • Svara

  Ja det finns inte ord för hur de behandlar dej. Och många andra också. Sjukvården idag är så dåååålig. Urusel. Det är för jävligt att ”glömma bort” att kontakta dej. Det är ju akut för fan!!
  Hoppas verkligen du får en bättre läkare än den du har nu, och att du får en akuttid.
  Kramar med styrka i.

  1. Ja, riktigt dåligt! Jag tror inte ens att de har glömt att meddela mig, eftersom det har varit två remisser som bara skickats tillbaka till läkarna som skickade dem i första taget, de har bara struntat i det! Den tredje var när jag besökte husläkaren och han glömde/struntade i att ens skicka någon… Jag hoppas också. Kram!

  • Karolinajanuari 7, 2013 kl. 20:16
  • Svara

  Stackare… Det verkar vara ett problem att kontakten mellan sjukhusen inte funkar, och inte mellan läkarna. Antar att det är skyddet av petsonuppgifter/ sekretess som sätter stopp i många lägen, för rent datamässigt borde det ju vara hur lätt som helst att eliminera de problem du råkar ut för! Och är man sjuk orkar man inte hålla på och kämpa för att få rätt vård, men man måste. Men vem gjorde din diagnos? Inte kan det väl vara husläkaren? Måste ju finnas en specialist? Jag hoppas verkligen du snart får hjälp, utan att behöva kämpa för mycket!

  1. Ja, man tycker i alla fall att den remitterande läkaren kan kontakta mig! Diagnosen kom från smärtkliniken i Umeå som jag åkte fram och tillbaka till några gånger i våras och somras. En av remisserna kom från dem, men den gick inte heller. Husläkaren hade aldrig hört talas om Ehlers-Danlos syndrom, och kände inte till någon som kan något om det heller… Suck!

  • Tatianajanuari 7, 2013 kl. 20:21
  • Svara

  Satansjävlaskit.
  Kram

  1. Helvetesrövfan! Kram!

  • Emeliejanuari 7, 2013 kl. 21:28
  • Svara

  det är för krångligt och kostsamt med kroniska smärtor.. ett snorbarn eller en stukad fot ger väl massor av pengar och är snabbt avklarat…

  1. Jo, det är sant 🙁 Ingen vill ha någon lång eller upprepad kontakt heller, verkar det som!

  • Tofflanjanuari 8, 2013 kl. 19:42
  • Svara

  Skitdåligt! 🙁
  Kram!

  1. Ja 🙁 Kram!

  • Karolinajanuari 8, 2013 kl. 20:38
  • Svara

  Sååå konstigt att det inte finns en specialistläkare, kan ju inte vara en husläkare som ska vara din kontakt med vården väl?!? Inte acceptabelt. Stor styrkekram till dig!

  1. Nej, man tycker inte det, men så är det. Han visste dessutom inte ens vad EDS var när jag träffade honom första gången! Det borde ju vara i deras intresse också att remittera mig till någon annan, för annars kommer jag ju bara till Vårdcentralen och klagar om och om igen. Kram och tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.