Vinterkräksjuka

Ja, vinterkräksjuka alltså. En kille på jobbet fick det i tisdags kväll, och det det höll i sig i ett dygn. Han tänkte komma till jobbet i dag, men då sa vi nej. Vidrig sjukdom, dessutom bör man hålla sig isolerad 48 timmar efter de sista symtomen. Med lite tur klarar vi andra oss, men risken finns ju att åtminstone någon annan drabbad. Fy fasen.

Jag hade vinterkräksjuka en jul för några år sedan, och det var inte särskilt kul. Jag vaknade av att jag hade riktigt ont i magen, och trodde först att jag helt enkelt hade ätit för mycket. Reste mig och gick mot toaletten, då började det svartna för ögonen, och sen svimmade jag. Sen bodde jag på toaletten i ett dygn ungefär, det var bara att försöka låta bli att kämpa emot. Först tror man att man ska dö, sen vill man dö.

Man som mår illa

Sen är man frisk – det går fort. Det är i och för sig det enda positiva med det, och det räcker att ha blivit ordentligt matförgiftad någon gång för att veta ungefär hur det är. Frågan är nog ändå om jag inte hellre skulle vilja drabbas av det en gång i månaden, än att gå med ständig smärta. Hellre ett par tuffa dygn och resten av månaden bra, liksom. Dödstrött är jag ju ändå hela tiden, precis som när man är helt uttömd på energi efter magsjuka. Jo, det skulle jag absolut. Bara att hålla tummarna att jag slipper det nu då, för att ha både vinterkräksjuka, diskbråck och EDS är nog inte så kul. Men med min tur så vet vi ju vad som händer…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/01/vinterkraksjuka/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Annkijanuari 11, 2013 kl. 13:48
  • Svara

  Nä men USCH! Tänk om folk kunde hålla sig hemma ett par dagar extra. Tur att den går över ganska fort. Fick detta 3 ggr en vinter och blev ju ganska van. Gubben får den aldrig , lyckans ost!
  Här äts det vitpeppar och proviva varje dag i hopp om att klara sig

  1. Åh fy, det låter inte kul! Ja, folk borde verkligen hålla sig hemma en dag längre än de tror, då skulle många andra slippa bli sjuka!

  • Johannajanuari 11, 2013 kl. 22:56
  • Svara

  Hamnade på den här sidan idag och kom osökt att tänka på arga klara 🙂 Hoppas på bättring snart! Kram https://sverigestelevision.wufoo.eu/forms/arga-doktorn/

  1. Oj! Vilket toppentips – jag ska skriva in och ansöka! Tack Johanna! 🙂

  • Rebecca - Try to be yourself !januari 12, 2013 kl. 19:46
  • Svara

  Vinterkräksjukan är så hemskt. Hade den en helg innan skolan började. Jag svimmade faktikst först och efter 10-20 minuer så kräktes jag. Bruka ju aldrig svimma annars… Har du lätt att bli sjuk?:)

  1. Ja, det är vidrigt! Jag blir sällan sjuk när det gäller förkylningar och sånt, kanske ett par gånger om året. Det var väldigt länge sedan jag hade något mer än en förkylning faktiskt! Men jag en kronisk sjukdom också som inte går att bota.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.