Ner med pyntet

Det är ovanligt många stjärnor och ljusslingor kvar i fönster och på balkongräcken, trots att vi redan är i slutet av februari. Vad beror det på? Det åkte ju upp vid advent, så rimligtvis är det julpynt, men det åkte aldrig ner i januari. Det är inte ens särskilt mörkt på morgnarna längre, så är det fastän det fortfarande är snö ute?

Det är ju inte fult eller så, men jag tycker att julpynt hör hemma just på julen. Har till och med sett adventsljusstakar i fönster bara för någon dag sedan, och det är väl inte helt okej. Särskilt inte när det är i ett skyltfönster till en butik, det visar ju hur dålig koll de har på sina grejer, eller hur lite de bryr sig.

Advent, julpynt, ljusstake, julpynt. Ner med pyntet.

Hemma kan jag absolut förstå mysfaktorn av att ha lite extra smålampor i fönstret, för det gör verkligen skillnad. Men varför inte investera i en billig liten fin lampa för året runt-bruk i stället? Mitt julpynt åkte ner dagen före nyårsafton, då hade jag tröttnat på det. Dessutom hade glödlampan i min stjärna gått sönder, så den fyllde ingen funktion längre. Nä, jag tycker verkligen att det är dags att se över ert julpynt hemma. Min granne mittemot har stjärnan uppe året om (han som alltid sitter och röker, pratar för sig själv och har en katt i fönstret), så den lär hänga kvar i år också. Men ni andra kan väl ta ner ert?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/02/ner-med-pyntet/

2 kommentarer

    • Jilinafebruari 19, 2013 kl. 14:42
    • Svara

    Jag tror att det handlar om lathet helt enkelt.

    1. Ja, antagligen. Enklare att få upp det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.