Platåpumps och skoinköp

Jag gillar verkligen skor. Skor är viktigt, och kan verkligen vara det som avgör om en outfit är snygg eller inte, och kan man inte gå i de skor man har på sig så blir det aldrig snyggt. Pumps med platå är sällan snyggt, och de med nitar – fy fasen. Ser man någonsin sådana på stan? Nej, knappt. Ändå har det kryllat av platåpumps i fjortis- och modebloggar i ett par år nu, men det är nog få som klarar av att gå i dem. Och ännu färre som har tillfälle att bära dem. Kanske därför det kryllar av dem på till exempel Tradera…

Men att köpa skor är inte alltid så kul. Man har en bild i huvudet på hur man vill att de ska se ut, och så går man runt i butik efter butik för att ändå aldrig hitta dem. Det är ju betydligt smidigare att leta skor på nätet – och prova i en fysisk butik innan man köper dem, om man har möjlighet, för man får en snabb översikt och kan enkelt leta efter antingen utseende eller pris. Dessutom slipper man trängas med 100 16-åringar.

Men tillbaka till platåpumps, ni som tycker att de är så snygga – när använder ni dem? Vilka tillfällen passar de till, förutom på scen om man är typ Lady Gaga…?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/02/platapumps-och-skoinkop/

10 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • aggifebruari 12, 2013 kl. 15:51
  • Svara

  min kusin har ett par att ha på krogen. med nitar på hälen och klacken. hon är typ 20. Jag har en vän som är typ 28 hon älskar sina…

  har sett ett liknande på ar på en 50-taggare, det var inte snyggt.
  Själv skulle jag dra mig för både högklackat och nitar eftersom höga klackar inte längre går att gå i. Förr hade jag det jämt..

  Men, varför är det så svårt att hitta ett par snygga lågskor?

  1. Aha, där ser man! Ja, varför finns det knappt några snygga lågskor? Bara för att de är bra för kroppen vill man ju inte att de ser ut som något Agda, 87, har på sig!

  • Karolinafebruari 12, 2013 kl. 20:57
  • Svara

  Är själv på jakt efter snygga låga skor… Inte lätt. Och sköna ska de vara också! Kan du gå i högklackat ibland? Tänkte mest med tanke på ryggen. Oavsett hoppas jag du hittar ett par läckerbitar snart! Jag ska förresten leta och se om jag hittar några snygga stövlar på rea nu, inför nästa säsong!

  1. Riktigt svårt att hitta bra lågskor faktiskt! Ja, jag brukar gå i högklackat, men inte så högt att det blir vingligt. Bred klack är bra! 🙂 Får lite mer svank och därmed lite mer ont, men resten av kroppen mår nog egentligen bra av lite bättre hållning!

  • aggifebruari 12, 2013 kl. 22:05
  • Svara

  ja. och om formen är snygg eller ok så är materialet fortfarande Agda-varning.
  undrar om det nånsin kommer bli mode med skor som är anpassade efter fötterna (bortsett från skorna med tår).

  1. Det tror jag inte. 🙁 Synd, för jag älskar skor! Vinterskor är lättare att hitta än vår- och sommarskor, så snart blir det jakt igen.

  • Petterfebruari 13, 2013 kl. 09:42
  • Svara

  Jag gillar också skor. Mest på kvinnor av det enkla skälet att ni tjejer har så in i helsickes mycket att välja på.
  En välklädd kvinna med matchande skor är mycket snyggt. Allt funkar i min värld men det ska passa klädseln.
  Platåpumps har jag alltid haft lite svårt för. Det ser lite kansigt ut, nästan missbildat. 😀 Med nitar och detaljer passar det dock hur bra som helst på exempelvis gothare och punkare.
  Vanliga klassiska pumps däremot är bland de snyggaste skor som finns och passar till allt. Ser nästan bättre ut med snygga byxor än med kjol/klänning. Där passar ett par stövlar absolut bäst. Det är riktigt, riktigt läckert. 😀

  1. Precis, det måste se sammanhängande ut. Jag fattar inte grejen med platåpumps, har aldrig sett någon se bra ut i såna!

   Håller med om resten också. Du kanske kan bli min personal shoe-shopper? :mrgreen:

  • Petterfebruari 13, 2013 kl. 10:16
  • Svara

  Hahaha… Jag är gärna smakråd men personal shopper är jag nog bara på Systembolaget. 😀
  Däremot har jag inget emot att shoppa med kvinnor. Har de samma smak som jag går det jättebra. Älskar kombinationen skor, ben och klänning. Kvinnlighet är snyggt. Även gympadojjor/Converse platsar i dagens mode. Kul.

  Platåpumpsen lämnar vi åt fjortisar och strippor. 😀

  1. Haha! Ja, inga platåpumps kommer i närheten av mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.