Smetfördelare

Jag är numera ägare av en smetfördelare – en liten tillbringare som häller ut precis så mycket smet man vill, när man trycker på handtaget! En riktigt praktisk liten kökspryl. Onödig kan tyckas, och förvisso är det så – men jag spar både tid och disk! Det blir inte på långa vägar lika kladdigt i köket heller.

Smetfördelare med lila lock

Testade min smetfördelare med pannkakssmet häromdagen, och det gick sådär. Jag tror att det är ännu bättre med kak- eller muffinssmet – så länge den inte är alltför tjock eller tunn så borde den funka till vad som helst som ska portioneras. Mousse, kräm eller topping. Det var inte så smart av mig att skaka om pannkakssmeten trots att jag höll i locket, för det var inte helt tätt. Så den används nog med fördel till saker som inte ska skakas om… De här blev i alla fall perfekta, enligt älskaren R!

En tallrik pannkakor som jag gjorde med min smetfördelare

Jag är ju ingen jättefantast av vanliga pannkakor, men han är barnsligt förtjust i dem. En smetfördelare kan rekommenderas till dem som har för mycket pengar och verkligen är mat- och bakintresserade, men inte är så förtjusta i kladd och spill.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/02/smetfordelare/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tatianafebruari 1, 2013 kl. 14:35
  • Svara

  En sådan måste jag bara ha! Jag som avskyr kladd i köket ( och på händerna ) !

  1. Kladd är vidrigt! Mycket smart grej!

  • Petterfebruari 1, 2013 kl. 21:17
  • Svara

  Jag är en sådan där typ som steker ägg i en form. Du vet såna där man köpa i alla möjliga former.
  Passar perfekt för pannkoakor också. Man kan göra dom lite tjockare och de blir alltid perfekt runda. Hahaha.

  Spelar ingen roll hur jag gör. Det blir alltid kladdigt i köket ändå. 😀

  1. Åh, smart! Hahaha, hoppas du gillar att städa då… :mrgreen:

  • piafiafebruari 5, 2013 kl. 10:06
  • Svara

  Jag måste bara berätta vad jag fyndade här på Åhlens i Norrtälje: världens raraste diskställ i svart metall- MED UGGLOR!!! Endast 29 spänn! Den följde med hem. Jag skulle ju kolla på gardiner ju…ehmmm…

  1. Åhhh!! Jag måste också kolla efter ett sådant! Haha, vilket fynd, går ju inte att motstå. 🙂 Tack för tipset!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.