Ta en micropaus

Det är viktigt att ta en liten micropaus då och då när man jobbar, och stå och jobba om man kan. Ingen kropp mår bra av att sitta ner i nästan åtta timmar, så även om det är ovant och jobbigt i början att stå upp, så tjänar man på det i längden. För de allra flesta står eller rör inte på sig på dygnets resterande timmar i alla fall. Och så var det det där med pauser. Gå några steg, sträck ut armar och händer, rulla axlarna bakåt några varv. Kanske ett par knäböj.

Dator, jobb Försök att hela tiden vara medveten om att inte dra upp axlarna, eller vara spänd i nacken när du sitter och jobbar. Sen är det ju det där med stretching också, det är både nyttigt och skönt. Själv har jag stretching-förbud sedan jag fick veta att jag har EDS, men det hindrar ju inte er från att göra det ett par gånger i timmen.

En micropaus då och då och lite enkel gymnastik på jobbet (eller om man sitter hemma hela dagen) när man har ett hyfsat stillasittande jobb är viktigare än de flesta inser, för vi går sönder när vi inte rör på oss. Så om den här killen kan påminna någon är det ju bra – försök få till minst en rörelsepaus i timmen.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/02/ta-en-micropaus/

2 kommentarer

    • monicaschfebruari 17, 2013 kl. 15:32
    • Svara

    Väldigt bra tips!

    1. Funkar varje gång! :mrgreen:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.