Intyg till färdtjänst

Måndag morgon! Ska faktiskt inte direkt till jobbet nu, utan börjar med ett besök hos min husläkare på Vårdcentralen. Inget allvarligt, och jag tror inte han har några nyheter om vart han ska remittera mig, men jag ska i alla fall få ett intyg till en ny ansökan om färdtjänst. Mitt avtal tar nämligen slut den sista april, samma dag som jag slutar jobba. Med lite tur hinner allt bli klart innan dess, så att det inte blir något glapp, men det har ju visat sig ta tid ibland.

Jag sa åt honom sist vi träffades att jag ville ha en tid tre månader innan avtalet tar slut, men han sa att det räckte med drygt en. Det trodde jag inte ett dugg på, för dels ska de få läkarintyget, sen skickar de ett formulär till mig att fylla i, de ska bedöma det och sedan blir jag kallad på en intervju. Efter intervjun ska de bedöma om jag har rätt till färdtjänst eller inte, och jag kan tänka mig att det är dels det steget, och väntetiden för en intervju som gör att det kan dra ut på tiden. Så jag fick till en kompromiss – två månader innan.

Gul tecknad taxi. Intyg till färdtjänst.Jag hoppas att det hinns med, om det skulle bli så att jag får fortsätta jobba. Det kan jag inte göra annars, det finns inte en tillstymmelse till chans att jag skulle klara av att åka kommunalt i rusningstrafiken och sen jobba. Jag skulle vända när jag kommit fram och åka hem igen, gråtandes. Sen vet jag ju inte vad som händer med eventuell operation eller lösning för ryggen, så det är inte ens någon idé att fundera på vad jag gör om två månader. Jag vet vad jag gör senare i dag i alla fall – jobbar. Adios.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/03/intyg-till-fardtjanst-2/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.