Korv och vidrigheter

Så här ser en del av korvhyllan ut på storcashen där vi brukar handla käk. Jag mår nästan illa varje gång jag går förbi den – jag gillar inte korv särskilt mycket, och mängden är helt groteskt. Det här är ändå avdelningen med någorlunda normala storlekar på paketen (även om det inte går att få mindre än ett par kilo), och storpacken ser riktigt vidriga ut.

Det känns lite gubbigt på något sätt. En slang med halka, kepsen på sned och en svartvit femtiotalsbild – det är det första jag associerar korv med. Jag tror inte jag känner en enda karl som inte gillar en bra korv, men oavsett hur bra de är så har jag aldrig tyckt att de varit bättre än inte äckliga. De enda som kan vara riktigt goda, enligt mig, är en del ölkorvar. Stekta och grillade slangar av vissa slag kanske kan gå ner, men aldrig i livet att jag sätter tänderna i en kokt wienerkorv med hårt skinn. Fy satan, så äckligt!

Avdelningen för korv på Martin Olsson storcash. Jag hatar korv.

När jag pratar om korv, så pratar jag om riktig sådan – inte såna där mjöliga fingerliknande, bleka rundlar som säljs i tiopack med en bild av seriefiguren Dennis på omslaget. Inte sån barnmat, utan riktig korv med högt köttinnehåll och kryddor – som jag trots det ändå inte gillar.

En gång blev jag bjuden på ”korvgryta” hemma hos någon, den bestod till största del av mjölig seriefigurkorv och crème fraîche, det var vidrigt. Jag hatar syrliga mjölkprodukter också, de ska absolut inte vara största beståndsdel i en sås. Till det serverades överkokt pasta. Låter som vardagsmat hemma hos en barnfamilj, va? Nix, lördagkväll, fest, middagsbjudning. Jag blev väldigt full den kvällen…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/03/korv-och-vidrigheter/

12 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Pettermars 2, 2013 kl. 19:18
  • Svara

  Då är jag som alla andra karlar. Jag gillar korvar. Det ska dock vara kött i dom. Denniskorvar går fetbort väck. Där är det ju mest stärkelse och annat ickekött. Tyvärr är det inte sådär lätt att hitta korv med mycket kött i.
  Inte för att jag tror det andra är farligt att äta men kött ska vara kött. Funderar på att börja trycka in köttfärs i korvskinn. Då får jag korvar jag litar på. 😀

  Slang med knäskydd, halka och stoppljus är inte riktigt min grej men en schysst Chorizo eller vad de heter är riktigt gott. Mmmmmm…….. Korv….. Grrrrrr…………. 😀

  1. Haha, såklart! Män och korv… :mrgreen:

  • Farsanmars 2, 2013 kl. 22:38
  • Svara

  Jag rekommenderar en tur till Citygross i Stinsens köpcentrum. Där finns ”Tysk Ostgrillare” från Ingemar Johanssons Chark. 77% kött, 10% ost. God som fan! (Den är inte gjord av utslagna boxare även om man kan tro det.) Klart värt resan dit.
  Wienerkorv ska ha knaprigt skinn som går att bita av. Den ska dessutom inte vara svensk. Här har du missat någonting.
  Till dessa korvar rekommenderar jag senap gjord av Cohlmans polver, socker och vatten.
  Mmmmmmmmmm

  1. Ja, det måste vara något fel i min uppfostran! Ska tipsa R om korven.

   • Pettermars 2, 2013 kl. 22:50
   • Svara

   Tocken där korv hittar man även på Willy:s. Scan har några liknande som är helt OK. Lite mindre kött tror jag. Buhu…. Hemgjord senap på Colemans pulver smakar mumma men prova även Edwins senap. Senap ska vara i konsistens som tapetklister. Smakar bäst då och rensar även bihålorna.

   Korv funkar ju i alla lägen. Klart män gillar korv.

    • Farsanmars 2, 2013 kl. 22:53
    • Svara

    Bra tips om Willys, det är tre mil närmare.
    Edvins är helt o.k., bara mildare.

    1. Är ni i maskopi!?

      • Farsanmars 3, 2013 kl. 00:48

      Nej, vi är riktiga karlar!

      • Pettermars 3, 2013 kl. 10:44

      Karlar som gillar korv och gärna utbyter erfarenheter. 😀

    2. Aha! Då skyller jag på min kvinnliga sida!

    3. Jag håller mig utanför, mina åsikter i frågan verkar inte få respons hos er! :-p

   1. Stark senap är gott! Korven är jag ändå reserverad till…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.