Mat och enkät

Hängde med älskaren R på en tripp till Martin Olsson storcash i går kväll, för frysen var tom. Det är det absolut bästa stället att köpa mat, i alla fall kött, fisk och kyckling. Och så hittar man ju alltid lite andra saker som man inte egentligen behöver, men som man bara inte kan låta bli. Som dem här granatäppeljuicen, som fick veckans plus vecka 1. Passade på att ta fem paket, för på de andra ställen jag handlar så finns den inte. Sjukt god!

Granatäppeljuice. Veckans plus! Handlar mat.

Utöver det så kom vi hem med saker vi faktiskt behövde: Ett par kilo kyckling, dito fisk, dubbla mängden högrev, ett kilo pepparsalami, ett kilo ost, köttfärs och fläskfilé. Allt till ett mycket bättre pris än vad det hade kostat på Ica eller Coop. Visserligen får man dela upp en del saker i mindre bitar innan man proppar in det i frysen, men det gör inget. Jag tillagar liksom inte fyra kilo högrev på en gång i alla fall. Älskar att laga mat, men inte nödvändigtvis i kvantitet. Ska tydligen handla mat en gång till i kväll, men då är det färskvaror, och i den vanliga affären. Booooring.

Nu väntar ett glas iskall dylik juice, och den där förbannade enkäten jag nämnde i morse. Som ni kanske märker har jag skjutit upp det hela förmiddagen. Det är inte särskilt jobbigt, jag ska fylla i ett par blad om sjukdomar och allmänt hälsotillstånd. Ska så exakt som möjligt försöka rita var och hur (med olika tecken för olika sorters smärta) jag har ont. Men det finns ju så mycket annat att ägna sig åt…

Blev förresten citerad i dagens DN, angående inlägget jag skrev om tiggare häromkvällen: ”Om folk bara fattade att de kommer hit för att tjäna pengar genom att smutsa till sig lite och sitta och frysa, och slutade tycka synd om dem så skulle de försvinna ganska snabbt.” En aning onyanserat, eh? I stil med hela artikelserien, kan tyckas. Nåväl, de som faktiskt har läst vad jag skrev om det inser förhoppningsvis att jag inte är så onyanserad.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/03/mat-och-enkat/

10 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Sandeshmars 13, 2013 kl. 14:25
  • Svara

  Its hotter Here, When ever i see the Juice in my Fridge or in Google, i could feel decrease in Temp. :p

  1. Haha, wish I could share it then! Love pomegranate juice! 🙂

  • Sandeshmars 13, 2013 kl. 15:23
  • Svara

  Me too! In Ayurveda it is called as ”King of Fruits”

  1. It is the king! So many good health aspects, and soooo good!

    • Sandeshmars 13, 2013 kl. 15:35
    • Svara

    Pomegranate a day, …..!

    1. They are very expensive and hard to get here when it’s not in season, so juice will have to do. But it is lovely too!

      • Sandeshmars 13, 2013 kl. 15:50

      You could plant it, we use to have fresh ones when we had the tree. Did cut it for some reason. Yes, it is Costly!

 1. Ohh I wish, it is too cold here! 🙁 We can grow it as a tree or a bush, but summer is too short for the fruits to develop and ripe!

  • Jilinamars 13, 2013 kl. 20:37
  • Svara

  Den juicen låter fantastiskt god.

  1. Den är heeeelt fantastisk! Finns säkert i utländska matbutiker!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.