Nackspärr och kossa

Gårdagens besök hos min behandlande läkare var helt fantastiskt. Han jobbar med att försöka förlänga och öppna upp ryggraden, så att det inte blir några förträngningar som skapar smärta på andra håll – som till exempel min mer eller mindre konstanta nackspärr och smärtan där. Låsningarna och spänningarna beror ju på ryggen, och att några diskbråck längst ner i ryggen kan orsaka det är ju ingenting man tänker på i första hand.

Kunde vrida på huvudet utan att det gjorde ont efteråt, och det är så himla skönt! Ytterligare en sak man tar för givet att det ska funka, som inte gör det. Har inte ens tänkt på nackspärr eller smärtan kring området som ett problem, förrän jag kände hur det var att inte ha ont.

Behandling och massage. Huvudmassage. Nackspärr.

Nästa gång vi ska ses så blir det två gånger på en vecka, för att se om det blir större skillnad då, eller mer långvarig. Pratade mer om operation, och han sa att om jag hade varit en ko hade 300 djurrättsaktivister slagits för mig och att jag ska få ett värdigt liv, men eftersom jag bara är en vanlig tjej så är det ingen som orkar bry sig. Han har nog helt rätt. Nu är min nackspärr redan på väg tillbaka, men det var skönt så länge det varade.

Pratade lite mer om framtida besök hos andra läkare (ska ju till ortopeden nästa måndag), vad jag ska berätta och vilka saker som är viktiga att jag säger. Och att jag inte låter dem undersöka mig utan att kolla på bilderna från magnetröntgen först, för då kan det gå illa. Det vore ju inte första gången jag blir permanent sämre efter ett läkarbesök. Helt fantastiskt bra att ha någon som verkligen kan det här att bolla frågor med. Jag är så fruktansvärt tacksam att jag inte kan uttrycka det med ord!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/03/nacksparr-och-kossa/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Pettermars 9, 2013 kl. 18:18
  • Svara

  Hahaha…. Bra jämförelse med kossan. Så verkar det faktikst vara nu för tiden. Alltid är det någon det är synd om men prioriteringarna verkar inte riktigt vettiga.
  operationer runt ryggraden är läskigt. Vet i fan om någon får kreta runt där i min kropp. Har jag någon nojja så är det för att sticka saker i min ryggrad. Tror nog jag väljer korsetter och kragar på livstid istället för att pilla därinne. 😀 Någon fobi ska man ju ha……..

  Hoppas nacken mjukar upp sig. kan vara jobbigt det där med inskränkt rörelse i det området. Krya på dig.

  1. Ja, haha! Det är nog så, faktiskt. De får peta och rota så mycket de vill där inne, om jag blir förlamad gör det i alla fall inte ont… Jag tror man tänker lite annorlunda efter att man har gått och haft ont i många år, för 15 år sedan ville jag inte heller att någon skulle pilla där! Tack!

    • Pettermars 9, 2013 kl. 18:27
    • Svara

    Tja det är väl lite som det där med att tiden går fort när man ligger i koma. Blir du förlamad kan du ju få trycksår utan att det gör ont men nog känns det lite väl överdrivet men jag förstår din poäng. 😀
    Hoppas att en operation går bra om du nu väljer det. Kanske inte kan bli sämre än det är? Tack och lov har ja aldrig haft några rejäla kroppsliga besvär förutom hur jag ser ut men det har jag lärt mig att leva med. Att sedan åldern gör att det knakar lite hör väl till.

    1. Jo, det är klart. 🙂 Nä, så här kan jag inte ha det i 50 år till. Visst kan det bli sämre så att jag inte kan gå eller jobba, och sjukdomen jag har går ändå inte att bota, så framtiden är osäker även om jag opererar mig igen. Hahaha, utseende (hos någon) har jag aldrig sett som ett kroppsligt besvär, det var kul! :mrgreen:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.