Polisjakt och frågor

Jahapp, nu är jag på väg till jobbet igen. Jag har bara varit borta fyra arbetsdagar, men det blir en och en halv vecka. Hoppas att halsen håller hela dagen, för det är inte så kul att hosta bland folk. Att det ska ta så jäkla lång tid att bli frisk! Får väl, för omväxlings skull, hålla käften om det blir jobbigt. Måste smita in i affären och köpa halstabletter innan jag börjar, om köerna bara kunde lätta lite så att jag kommer fram någon gång. Man skulle kunna tro att det är broöppning eller polisjakt någonstans.

Jag undrar en sak, förresten. Om jag begår ett brott, polisen kommer på mig och ber mig stanna, jag bestämmer mig för att fly och skapa en polisjakt, pratar i telefon under tiden jag kör, jag ser en bro som är öppen med bommar och rödljus men väljer ändå att gasa och köra över kanten och ner i vattnet – hur kan det vara någon annans fel om jag dör då? Om polisen inte hade beordrat någon broöppning och jakten hade fortsatt, vad hade hänt om brottslingarna hade kört på någon i stället? Vems fel hade det varit?

De är klart som fasen att det är synd om dödsoffrens familjer, men en av dem säger till Aftonbladet att de är kritiska mot polisen.

-Vi är helt knäckta allihop, att det ska behöva gå så här långt?

Ja, att det ska behöva gå så långt! Varför stannade de inte? Varför flydde de och orsakade en polisjakt? Varför körde de över bron? Varför begick de brottet till att börja med? Det är väl klart att polisen måste göra vad de kan för att stoppa brottslingar? Gasar man på och kör utför en bro i tron om att man på något sätt ska landa på andra sidan (utan att vara actionhjälte), samtidigt som man pratar i mobiltelefon, så förtjänar man nästan en Darwin award. De borde ha lyssnat på fysiklektionerna i skolan, och valt en annan karriär än brott.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/03/polisjakt-och-fragor/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanmars 14, 2013 kl. 16:01
  • Svara

  Satt just och diskuterade detta vid fikat idag. Vems fel är det liksom när bommarna är fällda och de är ombedda att stanna?
  En Gilla-knapp skulle du ha!

  1. Ja, jag tycker att det är störtlöjligt att anklaga polisen. Gilla-knapp? Ska se om jag hittar! Kram!

  • Karinmars 14, 2013 kl. 19:08
  • Svara

  Håller med dig. Polisen får ju inte göra någonting utan att kritiserras, men hur ska det då bli stopp på brott?
  Brottslingarna har gjort ett aktivt val, och får stå för konsekvenserna, även om de blev rysligt tråkiga. – Men det hade kanske blivit ännu tråkigare, om de fått fortsätta sin färd.
  Det hade kunnat bli både de, och en fyrabarnsfamilj eller något, som strukit med, om de fortsatt färden. – Och garanterat hade poliserna fått faan då också…

  1. Precis, de hade när som helst kunnat stanna, och då hade de med allra största sannolikhet levt nu! Men det är alltid någon annans fel, oavsett vad som händer…

  • Rolfmars 14, 2013 kl. 20:51
  • Svara

  Brottslingar ser Sverige som ett naturligt paradis. Risken att åka fast är minimal och ens befintlig. Säga vad man vill om dessa ””poliser”” Men när de mot förmodan någon gång per månad lämnar Mc/donalds/Kontoret så hamnar de oftast av någon orsak i blåsväder. Bortgjorda/Utskrattade,,,,,,,,,,,,Men det är klart de åker inte på våldtäkter/Misshandel/Skottlossning/Rån,,,,,,,Men alla resurser in när några snott bensin för 300 kronor MÄRKLIGT. Jag tycker inte minsta lilla synd om bensintjuvarna TVÄRTOM,,,,,,Men det är verkligen märkligt hur våra ””poliser”” prioriterar.

  1. Ja. Har för mig att de skrev att bensintjuvar oftast är efterlysta för andra brott också, så det var därför de blåste upp det så stort. Men oavsett orsaken eller brottet så är det jävligt dumt.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.