Ny soffa!

Ja, som rubriken lyder – vi har en ny soffa! Älskaren R följde ju med mig in på Mio i går för att provsitta soffor, och han tyckte att den jag gillade bäst var helt okej. Kan inte ha någon jättesoffa hemma – mycket bredare än 2.60 är omöjligt. Har kollat på Blocket efter begagnade soffor av samma modell (Chicago), och hittat ett par stycken. Eftersom det finns folk som har köpt sina soffor hos andra återförsäljare med högre pris, och Mio verkar ha sänkt priset på just den här soffkombinationen, så kan man hitta massor med likadana soffor som till och med är dyrare än en helt ny. Annonser som har legat ute i två-tre månader, inser man inte att något är fel då?

Helt sjukt. Är folk så dumma att de utgår ifrån hur mycket de köpte något för, när de ska sälja det? Inköpspriset har för fasen ingenting med andrahandsvärdet att göra. Men folk kanske inte bryr sig om att kolla upp vad något kostar nu för tiden, eller så tror de att ingen annan heller gör det. Så R tog helt enkelt fram plånboken när vi var där, och inhandlade en helt ny soffa i stället. Ofläckad, med garanti, och billig. Själva soffan kostade 5990 spänn, och den är helt sjuuuukt skön!

Ny soffa från Mio i modellen Chicago. Grå, katterna älskar den.

Hade sån tur att den fanns på lager, så vi fick hämta den i dag. Ska köpa till ytterligare en nackkudde och en ficka för fjärrkontroller och sånt, men det dröjer nog ett par veckor innan de kommer. R monterade ihop den (utan instruktionshäfte!), och det saknades tre stora skruvar. Så sjukt irriterande. Som tur var hade han några i förrådet som passade, men vafan. Tänk om han hade behövt åka tillbaka bara för det…

Har legat på schäslongen hela eftermiddagen, och det här blir bra. Det gör inte alls lika ont som i den gamla, som fick sluta sina dagar i en container på återvinningsstationen! Här ska jag spendera mycket tid när jag kommer hem från sjukhuset, och katten älskar den också. Hurra, en ny soffa!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/04/ny-soffa/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Monicaapril 22, 2013 kl. 09:07
  • Svara

  Vad bra att du kan ligga skönt i soffan. Den är dessutom skitsnygg. Och så billigt. Där gjorde ni ett riktigt kap. 🙂

  1. Ja, jag älskar den! Lite stor, men det gör ingenting!

  • Farsanapril 22, 2013 kl. 11:19
  • Svara

  Vad tycker Dudde då?

  1. Dudde har knappt lämnat den sedan den blev ihopskruvad! Mycket nöjd. Det är tydligen skönt att ligga på något med lite struktur!

  • Johan Krüger Haglertaugusti 2, 2013 kl. 23:30
  • Svara

  Hur har den hållit sig änsålänge? Inne på samma modell men fann en tråd med kritik från 2010 (tygspecifik med.)

  1. Väldigt bra, trots att det finns två katter i huset som gärna ligger i den när ingen är hemma! Jag är väldigt nöjd, den är ganska hård och man sjunker inte ner. Kuddarna håller formen perfekt, och är skön att ligga i på schäslongdelen. Det var ju en av de billigaste sofforna från Mio, men jag har inte något alls att klaga på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.