Realistisk, inte negativ

Så trött, så jävla ont! 4 dagar kvar att hålla ut, sedan får jag förhoppningsvis lite lindring och viss bot. Lite respit, i alla fall några månader. Tills det kommer tillbaka, i någon annan form. Nejdå, inte alls negativ, bara realistisk. Det kommer att bli bra ett tag, i alla fall. Det blir säkert ganska jobbigt i dag, det har känts som en sjukt lång vecka. Jag skyller på den där inskrivningen i måndags, som tog en hel arbetsdag men knappast gav mig något.

I dag går vi ut och käkar lunch på jobbet, precis enligt tradition när jag slutar. Jag jobbar ju på måndag också, men det är lugnare i dag. I morgon är ju sista lediga dagen tillsammans med R på ett tag, så vi hittar nog på något om vädret är okej. Jävlar, vad det regnade i går eftermiddag! Helt sjukt. Ska det vara på det viset kan jag lika gärna stanna inne och göra något, men det vore kul att gå ut och äta eller fika någonstans.

Dukning. Bild på tallrik med bestick, glas och servett. Realistisk, inte negativ.Det är i alla fall helg att se fram emot om några timmar, och det längtar jag efter. Har så ont att jag borde ligga i sängen, men jag tänker härda ut ett par dagar till. Vet ni vad, förresten? Arbetsförmedlingen har fortfarande inte svarat på mina frågor om varför de tänker avaktualisera mig från och med den 23 april. Jag har gjort vad jag kan, och det känns jävligt läskigt att behöva förlita sig på att samhället och myndigheterna gör rätt. Det kommer förmodligen att bli en lång kamp efteråt också, och jag är fortfarande inte negativ. Bara realistisk.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/04/realistisk-inte-negativ/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Arbetsförmedlingenapril 22, 2013 kl. 13:44
  • Svara

  Jag heter Eva och jobbar som arbetsförmedlare på Arbetsförmedlingen. Vi prenumererar på blogginlägg som handlar om Arbetsförmedlingen.
  En avaktualisering innebär att du inte längre är inskriven hos oss som arbetssökande. Vi har inte rätt att skriva ut någon utan anledning. Endera görs det i överenskommelse med dig av någon anledning och det ska finnas dokumenterat. En avaktualisering kan även göras om vi tappat kontakten med dig men då ska vi först skicka en skriftlig förfrågan om du fortfarande vill vara inskriven. Om du inte svarar på den inom en viss tid utgår vi från att du inte vill vara fortsatt inskriven och då görs det en avaktualisering.

  Vill du veta anledningen kan du ringa oss på 0771-416 416 månd-fred kl. 08.00-22.00 och lörd-sönd kl. 10.00-16.00.

  Med vänlig hälsning
  Eva, arbetsförmedlare

  1. Jag fick ett helt annat svar när jag ringde. De sa att jag kan bli avaktualiserad från Jobb- och utvecklingsgarantin, men ändå vara inskriven som arbetssökande med vissa restriktioner (jag ska operera ryggen). De visste inte anledningen till varför jag blir avaktualiserad heller.

    • arbetsförmedlingenapril 23, 2013 kl. 13:25
    • Svara

    Hej!

    Jag heter Susanne och jobbar som arbetsförmedlare.
    Jag känner att det råder en viss begrepps förvirring här.

    Det som händer när man är deltagare i Jobb- och utvecklingsgarantin och som i ditt fall blir sjukskriven och sjukskrivningen blir längre än 30 dagar så gör man ett uppehåll i programmet.
    Du kan vara fortsatt inskriven på arbetsförmedlingen även om du är sjukskriven men kommer då vara registrerad som arbetssökande med förhinder alternativt om du föredrar att helt enkelt välja att inte längre vara inskriven vilket kallas för att avaktualisera sig från arbetsförmedlingen . Oavsett om du är inskriven under denna period eller om du väljer att vara avaktualiserad så besöker du
    arbetsförmedlingen första vardagen du inte längre är sjukskriven om du fortfarande är arbetssökande.
    Det är jätteviktigt då det annars kan påverka din sjukpenninggrundande inkomst från försäkringskassan.
    Vidare som också är viktigt är att du har rätt att återgå till Jobb- och utvecklingsgarantin om du återkommer inom 12 månader.

    Jag tycker du ska ring oss 0771-416 416 eller besök arbetsförmedlingen för att säkerställa vad som händer i ditt ärende.

    Med vänlig hälsning
    Susanne, arbetsförmedlare

    1. En viss förvirring indeed! Fick ett helt annat svar av en annan arbetsförmedlare som kommenterade här, och när jag ringde så kunde de inte svara på varför det blev så. Eftersom jag ligger på sjukhus nu kan jag inte göra något mer åt saken ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.