Sårsmärta

När jag var helt nyopererad sa de att min sårsmärta skulle vara svår i tre dagar. Alltså, att det gör ont att ligga på det, att röra vid det, att röra på kroppen utan att det gör ont. Nu har det gått en vecka, och jag känner fortfarande inte någon förbättring. Att resa sig upp, vända sig i sängen eller att röra vid området gör fortfarande lika jävla ont. När jag säger att saker inte läker som de ska på grund av Ehlers-Danlos syndrom (och de faktiskt tror mig, ser komplikationerna under operationen, syr dubbelt så tätt och skriver på remissen att stygnen ska sitta kvar dubbelt så länge som vanligt), så är det himla konstigt att de bara applicerar det på en del saker.

Min sårsmärta är inte ett dugg bättre. Visst, ländryggen är ett svårt ställe, och man är så illa tvungen att röra på det betydligt oftare än på ett ben eller magfettet, men eftersom min läkningstid är förväntad att ta dubbelt så lång tid som för de flesta andra, varför ens säga att sårsmärta går över efter tre dagar? Det är ju helt fel. Generell sårsmärta kanske gör det, men jag har lika ont. Så här ser jag ut, förresten. Har ingen aning om vad som finns därunder, jag vet bara att det kom ut flera deciliter äckel ur dränet på höger sida.

Arga Klara rygg och bandage efter ryggoperationen. Om sårsmärta.

De ska sitta så länge det går, tills det är dags att ta bort stygnen. Bra att slippa se skiten. Jag har förresten fortfarande ont i en fingertopp där de stack en sån där liten nål för att kolla blodvärdena. De gjorde det en gång på onsdagen, och en gång på torsdagen, och jag har fortfarande ont i fingertoppen trots att det knappast kan räknas som sårsmärta. Det är två pyttesmå sår där också, och hela fingertoppen runt såren är röd. Ni förstår min irritation kring det här med att saker inte läker, va?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/04/sarsmarta/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Carl Stridsbergapril 30, 2013 kl. 15:41
  • Svara

  Har själv ont av värk men när jag läser om dig, Klara, förstår jag att det finns de som har det etter värre!
  Önskar jag kunde säga att det ordnar sig och att du en dag blir helt frisk men det är väl inte sant så jag avstår… Men säkert blir du bättre! 🙂
  Har för övrigt slutat hoppas att jag en dag själv ska slippa värken och försöker leva med det så gott det går.
  Men ibland blir man både asocial och osocial på samma gång pga. av värk och smärtan…

  Bästa hälsningar
  Carl

 1. Ja, det är så sant, man bir trött och orkar helt enkelt inte vara social. Konstigt nog vänjer man sig vid det också, och även om det aldrig blir bra, eller ens okej, så får man lära sig att leva med det och ha så roligt det går under tiden! 🙂 Tack Carl!

  • emeliemaj 2, 2013 kl. 15:19
  • Svara

  Oj, vilken nakenbild!!! 😉

  1. Riktigt snuskigt och äckligt! 🙂

    • Emeliemaj 2, 2013 kl. 20:43
    • Svara

    och väldigt upphetsande och anstötande!

    1. Ja, som ansvarig utgivare kan jag bara be folk att skita i att kolla om det inte passar. :mrgreen:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.