Soffa utan glass

Haha, alla gårdagens eventuella småplaner grusades, men det blev trevligt ändå! Den enda riktiga tanken med dagen var ju att käka glass på Stockholms glasshus, så vi åkte in till stan på förmiddagen. Det tog 14 minuter från dörren till Hötorgshallen med taxi, väldigt skönt.

Planen var att käka lunch innan glassen, och vi ville äta på fiskrestaurangen där. Det gick helt åt skogen, enorm kö och inga sittplatser. Gick och provsatt en soffa i stället, eftersom Mio ligger bara tvärs över gatan. R tyckte samma sak som jag om den soffa jag sett ut, så nu ska vi bara rulla hem en och så småningom fixa lite tillbehör som nackstöd. Bra.

Gick tillbaka till fiskstället, och det var lika mycket kö så vi struntade helt i det. Försökte med en japansk restaurang tvärs över Kungsgatan, men den var stängd för renovering. Jaha. Masade oss till en annan japan på Sveavägen och stillade den värsta hungern. Min portion hade räckt till tre måltider för mig, så R hjälpte till. Han åt halva min tallrik, efter att först ha ätit 15 bitar sushi. Och han har magrutor, orättvist.

Sen åkte vi till glasshuset, men vi vände i dörren. De har inte många bord, det är väldigt trångt – och det var säkert 20 ungar där inne. Sannolikheten för att alla sitter tyst och äter sin glass utan att kuta omkring, kolla på allt gott och stöta till mig är lika med noll.

Visserligen hörde inte alla ungar till samma sällskap, men det var verkligen ingen idé att stanna. Man kan inte lita på att föräldrar med små barn, i de flesta fall, ser till att de sitter stilla och pratar i normal samtalston. Vilket bevisades mer än en gång då vi åkte tunnelbana…

Nåja. Ingen glass. Strosade runt i solen, frös lite när det blåste, och drabbades till slut av akut trötthet och åkte hem. Sparade fikapengarna på att dricka kaffe hemma i min soffa, och tuppade nästan av. Hade en mycket mysig hemmakväll (utan TV, såklart) med en god drink, lite god mat och ryggläge. I dag blir det också bra saker, hurra!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/04/soffa-utan-glass/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.