Stan och papper

Nu är jag på väg till stan för att träffa bästa E, som flyttar i morgon. Det blir lite av en pärs att ta sig ut med den här hostan, men jag vill så gärna. Det kommer att dröja länge innan vi ses igen, och jag tänker inte missa den här chansen. Har i alla fall fått sova lite bättre i natt, så jag är inte fullt lika trött. Har moffat i mig så mycket smärtstillande som jag bara kan och får utan att somna i ett hörn någonstans. Förutom hostan, och den medföljande smärtan, så mår jag ju inte särskilt dåligt.

Vi tänkte i alla fall avverka både lunch och fika, och säkerligen en hel massa prat. Det ska bli kul, och lite sorgligt. Han ska flytta 50 mil bort, och även om man tar sig dit på en dag så känns det nästan helt omöjligt att göra. Men jag ska åka upp och hälsa på någon gång, han kommer i alla fall ha gott om plats i stan och huset där han ska bo! Det finns väl fler hus än folk som vill bo i dem, och då blir de väldigt billiga att både hyra och köpa.

Tecknat hus. Huset skakar! Mot stan.

Och ja, jag har faktiskt deklarerat! Det var inte alls så krångligt som jag hade förväntat mig (K4, suck!), för i år fanns schablonbeloppen redan införda på e-deklarationen. Det var bara att kolla upp rekommendationerna och de allmänna råden, och göra ett snabbt överslag för att se om det stämde. Och det gjorde det. Det var mycket jobbigare att plocka ihop och göra hål i alla kontrolluppgifter och sätta in dem i en pärm, än vad det var att deklarera… Skönt, ett helt år till nästa gång. Nu: Mot stan!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/04/stan-och-papper/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.