Blanketter som ger magont

I dag tänkte jag försöka ta tag i papperna från Försäkringskassan, och fylla i blanketter gällande sjukpenning efter min ryggoperation alltså. Det ger mig ont i magen bara att tänka på det, så jag har skjutit upp det ganska länge. Men nu går det inte längre. Visserligen måste jag kopiera det medicinska utlåtandet innan jag skickar in det, men jag har ingen kopiator. Ytterligare en orsak till att det inte är gjort ännu – jag måste orka få det kopierat först.

Skrivare, printer, kopiator

Usch, fruktansvärt jobbigt att ens tänka på blanketter. De sjukskrev mig bara i sex veckor eftersom jag är arbetslös, och jag ska på återbesök efter sex veckor, men de missade helt (eller brydde sig inte om) det där med dubbelt så lång tid för läkning i samband med EDS. Det känns som om allting i samband med det här kommer att gå helt åt helvete. Återbesöket kommer att dröja (som förra gången – 11 veckor, och då ringde jag ändå och tjatade två gånger i veckan), och då tar sjukskrivningen slut innan de kan avgöra om jag har läkt.

Och om det ens har blivit någon förbättring efter operationen – för än så länge känner jag ingen skillnad jämfört med innan. Sen är det ju självklart den stora frågan om jag ens får någon tillfällig sjukpenning kvar. Det fick jag ju inte sist, och nu har jag ingen a-kassa, och inget aktivitetsstöd eller ersättning från Försäkringskassan att falla tillbaka på alls.

Så det ska jag fundera på i dag, fylla i blanketter och få intyget kopierat. Det här får mig att vilja bädda ner mig igen, och inte vakna förrän om ett halvår. Fint väder och möjligheten att faktiskt vara ute och gå spelar ingen roll, jag känner mig helt handlingsförlamad av oro på grund av det här. Fy fan.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/05/blanketter-som-ger-magont/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Pettermaj 14, 2013 kl. 12:32
  • Svara

  Kopiera??? det var det väl länge sedan någon gjorde? Fota av dokumentet med din mobilkamera och vips har du en digital kopia. bara att klistar in i ett word-dokument om du senare behöver skriva ut det. Eller varför inte direkt omvandla bilden till en PDF?

  Jag brukar uppmuntra mina elever att fota av det jag skriver på tavlan om de tycker det är jobbigt att skriva. Har de Evernote eller liknande tjänster är informationen sedan tillgänglig oavsett mobil eller dator. Smidigt. Skriver de själva kan de självklart tillföra egna kommentarer men ett foto säger som bekant 1000 ord. 😀

  1. Tyvärr är myndigheterna så pass stenåldriga att jag tvivlar på att de godtar ett sådant dokument, när det visar sig att mitt intyg har slarvats bort eller inte kommit fram (för det händer jämt). Dessutom har jag ingen skrivare, och de tar inte emot intyg via mail. 🙁

    • Pettermaj 14, 2013 kl. 16:24
    • Svara

    Jag tänkte att den digitala kopian var till dig. Originalen ska du ju alltid sända in. Eller?

    1. Ja, men med tanke på hur ofta de slarvas bort vågar jag inte göra det utan att ha åtminstone en kopia i reserv. Kopior brukar förresten funka för en del myndigheter, och för en del saker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.