Ensamt

Ensamt. Tyst. Det gör mig vanligtvis inte så mycket på dagarna, men när det är helt tomt och ensamt på kvällar och nätter blir känslan så mycket mer påfallande, och det är inte alls särskilt roligt när man har ont. Jag kan inte göra så mycket själv, och efter den här helgen orkar jag inte laga mat – det blev bara färdiga rätter i går, och blir förmodligen det i dag också. Ingenting distraherar smärtan förutom det jag själv gör, och det blir jobbigt i längden. Läsa en bok, ta en promenad, surfa eller spela spel, liksom.

Utförde i alla fall ett stort projekt här hemma i går. Plockade i ordning kläder och prylar för att flytta till lantstället under veckorna framöver, för vi kan lika gärna utgå till jobb, läkarbesök och annat därifrån. Det mesta finns ju redan där, men kläder, hygienprylar, spel och annan underhållning packades ihop av älskaren R och flyttade dit tillsammans med honom i går eftermiddag. Dessutom fick katterna följa med och flytta dit över sommaren, så att de får gå ute som vanligt. Och alla chiliplantor, så att de inte dör.Grå kattHelt ensamt och tomt här hemma, alltså. Och helt slut efter att ha plockat ihop allt! Det känns så ovant, och det blir tydligt vilken stor skillnad ett husdjur gör. Själv åker jag dit i morgon kväll, om allt går bra. Ska träffa min behandlande läkare på dagen, och sen tar jag en taxi till Rs jobb och åker med honom därifrån. Som tur är behöver jag inte ha något annat än mig själv med mig, så det ska jag nog klara av. Men vad ska jag göra i dag…?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/05/ensamt-2/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.