Chiliplantor

Mina föräldrar kom hit en stund i går förmiddags, och med sig hade de godsaker av flera sorter. En sorten var kanelbullar, som avnjöts med kaffe, och en annan sort var en ask Gröna kulor (Fazers marmeladgodis). Jag har fortfarande två askar kvar från kryssningen i julas (av sex stycken), men de blir som tur är inte dåliga av att sparas. Den sista sortens godsak är mer eventuell. Jag fick nämligen två stora (nästan en halv meter höga) chiliplantor, så det gäller att jag lyckas sköta om dem! Den ena är vanlig spansk peppar, och den andra är Scotch bonnet.

R satte ju några olika slags chiliplantor bara någon vecka efter min mamma planterade sina, och de ser inte på långa vägar likadana ut! Inte bara skiljer det 35 centimeter i höjd, de är dessutom fortfarande ganska rangliga. Börjar tro att det kanske inte blir så mycket av dem på än ett tag, men en av de jag fick av min mamma hade till och med flera små frukter!

Fick två chiliplantor som min mamma drivit upp!

Visserligen inte mogna ännu, men de växer så att det knakar. De ska ha vatten i stor mängd, och ofta – betydligt mer och oftare än jag är van att vattna mina andra växter – så de får nog följa med till lantstället i sommar. Lär ju ha lite ledig tid att spendera där, och jag har faktiskt önskat mig ett par chiliplantor väldigt länge. Att köpa en så stor som jag fick i går, som dessutom bär frukt, kostar nog minst 150 spänn. En chili kostar ett par spänn, och till och med jag klarar av att jaga en i affären, men det blir mycket roligare med en egen planta. Kommer med en uppdatering om Rs odling också snart – han lägger nog inte riktigt ner så mycket kärlek som han borde på den.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/05/chiliplantor/

1 ping

  1. […] katterna följa med och flytta dit över sommaren, så att de får gå ute som vanligt. Och alla chiliplantor, så att de inte dör.Helt ensamt och tomt här hemma, alltså. Och helt slut efter att ha plockat […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.