Harpo

Bästa M fick en rolig present på sin fest, en vinylskiva från 70-talet med den svenska artisten Harpo. Aldrig hört talas om honom? Nej, kanske inte så konstigt, det har varit tyst om honom de senaste åren, men de allra flesta känner nog till världshiten ”Moviestar”, som han sjunger. Men jag skulle helt klart kunna tänka mig att ha den här plattan i min ägo, enbart på grund av det roliga omslaget.

Leo the leopard med Harpo. Roliga skivomslag

En helt naken Harpo, som står i skogen och sliter av sig sin hud. Under avslöjar han ett leopardmönster. Fantastiskt! Bara genom att se på plattans omslag, och titeln ”Leo the leopard” så skulle man kunna tro att det rör sig om någon slags funk i tidens anda, men sedan vänder man på skivan och får helt klart en överraskning.

Leo the leopard med Harpo. Roliga skivomslag

Vafan? Hahaha, är det var därför han kallar sig för Harpo…? Man skulle kunna tro att han spelar någon slags populärklassiker på harpa, men det gör han ju inte alls. Han valde sitt artistnamn efter en av bröderna Marx, så jag undrar hur de tänkte när de smällde upp den där bilden på baksidan. Den stora massan tilltalas väl inte direkt av populära klassiker på harpa, kan jag tänka. Inte jag i alla fall. Det skulle faktiskt aldrig falla mig in att lyssna på sådant skit, typ som Dana Dragomir. Helvetes jävla skitmusik. Döda mig långsamt genom att tvinga mig att lyssna på panflöjt, liksom.

Hur som helst, jag ville ju gärna veta vilket geni som designat layouten på albumet, och det visade sig vara en Billy Pralin. Ja, han kallade sig så! Det känns liksom helt rätt i den där andan, men jag kan inte låta bli att undra vad de rökte. Harpa kan vara fantastiskt, men kanske inte i det här sammanhanget – särskilt som det inte är musik på harpa utan 70-talspop det handlar om. Och apropå ingenting, ett av de coolare instrumenten man kan spela är teorb. Jag har en gammal klasskompis från Musikhögskolan som är expert på det, han skulle dessutom göra sig bra på ett liknande omslag… Jag hittar inte mycket info om Billy Pralin – är det någon som vet mer?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/05/harpo/

2 kommentarer

    • Tofflanmaj 25, 2013 kl. 13:21
    • Svara

    Harpos gamla hits minns jag så väl, Sayonara var min favorit. Joråsaatte… han var inte bara leopard och harpaspelare, han kunde sjunga – på japanska också.
    LP-omslaget ovan är ju helt underbart! Jag förstår att M blev helt uppspelt! 😛

    1. Oj, till och med det! Han verkar ha en intressant historia och karriär, men inget slår omslaget! 😀

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.