Kiss

Någon här som gillar rockbandet Kiss? Jag har lyssnat en hel del på dem, men de har alltid varit en aning för mycket discorock för min stil. Inte någon större favorit, alltså. Men de var ju banbrytande på 70-talet, de såg ut som seriefigurer, och körde bland annat med att spotta blod och spruta eld på scen. Och så självklart trumset som svävade i luften, rykande gitarrer och mängder av pyroteknik och explosioner. Coolt.

Jag tycker ändå att Kiss har en del riktigt bra låtar, men som skulle göra sig så mycket bättre med lite duktigare musiker. Ibland är det så otajt och dåligt trummat att det bara blir komiskt. Och ”I was made for loving you” eller ”Rock and roll all nite” är ju faktiskt mer passande på ett 70- eller tidigt 80-talsdisco, än på en rockscen. Men ”Heaven’s on fire” gillar jag, och finns i många bra varianter.

Undrar om de har blivit lite gamla och feta vid det här laget, och sitter och tuggar på gräs? Njae, kanske inte. De är väl ute och turnerar igen. Kiss är ändå extremt tacksamma att parodiera – ett gäng vuxna karlar som spelar trallvänlig rock och sminkar sig som djur (catman och fox, i alla fall).

Såg fyra ägg i påskas som var målade som bandet, de var riktigt snygga också. Undrar hur många snubbar världen över som sedan 1973 har gått på maskerad eller konsert, målad som någon av medlemmarna i Kiss. Mycket bra fråga, det måste vara enormt många… Har du sett någon ”Kiss-medlem” någon gång?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/05/kiss/

2 kommentarer

  • Pettermaj 9, 2013 kl. 19:30
  • Svara

  Är det inte djurplågeri att måla pandor på detta vis? De är ju utrotningshotade och ska inte användas för att roa folk…….. Skam.

  Tänkte att någon här skulle reagera precos om med ”Hästar finns inte” hahahaha……

  KISS är ett pojkband. De sattes samman av skivbolaget som sedan skickade medlemmarna på trollerikurser och annat trams. Idag är det bara Gene Simmons som tar KISS på allvar. Övriga medlemmar har insett hur prostituerade de var. De må ha varit stora och först med spektaktulära scenshower men även Alice Cooper och var tidigt ute med häftigheter.
  Personligen har jag aldrig gillat något med KISS och När ”Heavens on fire” kom flabbade vi ganska mycket åt tönterierna. Av någon anledning har jag ändå den singeln. Hur fan nu det gick det till?????

  1. Hahaha! Inga pandor kom till skada när den här bilden togs! :mrgreen:
   Ja, hur gick det till?! Nostalgi, kanske? Jag tycker att de har spelat in en jävla massa skit, men med andra musiker hade det varit en bra låt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.