Veckans plus, vecka 20

Varje vecka delar jag ut veckans plus här på bloggen, till något jag gillar. Jag klagar på så mycket skit ändå, så lite positiva saker ska in också. Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som jag gillar.

Den här veckan går veckans plus till stödstrumpor. Inte Stödstrumporna, bevare mig väl, utan de riktigt sköna strumporna (som även kallas kompressionsstrumpor) man har på fötterna och benen. Sedan jag började använda dem känner jag mig mycket bättre i benen, för jag har ofta gått med någon slags trötthetskänsla i både fötter och smalben. Som när man har stått och gått mycket en hel dag, fast redan när jag vaknar på morgonen, liksom.

Stödstrumpor. Veckans plus

Jag kör med kompressionsklass 1, som passar de allra flesta som inte har något medicinskt behov av extra stöd, utan bara vill få bättre cirkulation, förebygga fula åderbråck och helt enkelt pigga upp trötta ben. De är ganska lätta att sätta på och ta av, men sitter betydligt fastare än ett par vanliga strumpor. Det finns många varianter, knästrumpor, stay ups och strumpbyxor, så det finns något som passar för alla.

De är ganska neutrala (inte såna där hudfärgade tjocka, som den äldre generationen kan ses stolpa omkring i), och finns både enfärgade i många färger, eller med ganska roliga mönster. Alla som antingen står mycket eller sitter mycket borde faktiskt ha någon form av stödstrumpor, för de är grymt sköna och gör underverk för cirkulationen. Veckans plus går alltså utan tvekan till stödstrumpor – nu måste jag bara samla på mig ett lager så att jag kan använda dem oftare. Den enda nackdelen med dem är ju priset…


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/05/veckans-plus-vecka-20/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Har sag det förr men säger det igen. Stödjer dig till 100% i denna veckas plus. De finns i så många modeller nu för tiden så det finns inte längre någon ursäkt att inte då och då använda dylika strumpisar. Priset är som bekant en liten hake…. 😀

  1. Stöd från flera håll, hurra! :mrgreen: Ja, men kan folk lägga flera tusen spänn på en väska eller en jacka så borde de kunna lägga ett några hundralappar på några par bra strumpor också!

 2. Självklart, produkter som ger stöd för kroppen är ju töntigt. Man blir ju ett mongo med någon form av kroppsstöd.
  Bättre att lägga pengar man inte har på en väska från något modehus så folk tror man är något. Fast alla vet ju att ändå att det bara är fejk. 😀
  Verkar som folk tycker det är pinsamt att ta hand om kroppen på annat sätt än via gymmet.
  P.S På apoteket berättade dom att sådan här strumpor går åt som smör i solsken. Även män gillar dom. D.S

  1. Ja, det är klart, utvecklingsstörningen sitter i kroppsstöden! 😀 Jag har faktiskt inte sett några stödstrumpor på mitt lokala apotek, men å andra sidan har jag inte letat så mycket förrän nu heller. Kan tänka mig att många använder dem i smyg! :mrgreen:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.