Deprimerande läsning

Började undersöka möjligheterna till ersättning från försäkringsbolag nu när min diagnos är bekräftad av en specialist, och det var riktigt deprimerande läsning. Som fasen. Inte bara mitt, utan alla försäkringsbolag jag kollade på, har friskrivit sig från Ehlers-Danlos syndrom. Enligt Världshälsoorganisationens  klassificering av sjukdomar (ICD-10) så är EDS Q79.6, och Q00-99 (medfödda missbildningar, deformiteter och kromosomavvikelser) finns inte med någonstans.

ICD-10. WHO, Världshälsoorganisationens klassificering av sjukdomar. Deprimerande läsning, försäkringsbolaget har friskrivit sig från Ehlers-Danlos syndrom

Många betydligt vanligare sjukdomar fanns på listorna, även saker som man kan tillfriskna från och få tillbaka hela arbetsförmågan. Skulle inte kroniskt sjuka som aldrig får arbetsförmågan tillbaka, behöva ersättningen bättre? Jag skulle gladeligen bli av med ett finger, eller varför inte ett ben – eller båda, i stället för att ha den diagnos jag har nu. Då skulle jag få massor av pengar. Väldigt deprimerande läsning, jag tror inte att jag orkar gräva så mycket djupare i det. Jag tror inte att jag var försäkrad som barn heller, men om det visar sig att jag var det, är det sista möjligheten till ersättning via försäkringsbolag.

Trots invalidisering så får jag väl förlita mig till Försäkringskassan, då. De har ju ansett att jag ska jobba trots diskbråck, ryggskott och kronisk trötthet (samtidigt). De är bara symtom på en ovanligt elak variant av en väldigt ovanlig sjukdom som de knappt känner till – som Socialstyrelsen inte ens har skrivit några rekommendationer om – så det känns väldigt hopplöst. Ångest.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/06/deprimerande-lasning/

8 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Hej Klara, jag har läst lite ur din blogg, igen, och tycker som förut att den är bra!
  Varför jag inte följde den har jag inget bra svar på annat än att det är många som jag försöker följa eftersom jag också bloggar.
  Men det var just om det jag skulle skriva idag utan mer om menyou, för jag har också fått en förfrågan om jag vill haka på och även accepterat. Allt är klart men jag kan inte få till bilden och länken på min blogg!?!?
  Har försökt ett antal gånger men får erkänna mina brister i wordpress. 🙁
  Så när jag fick länken till din och några andras bloggar/hemsidor så tycker jag mig se att du också använder, så min första fråga till dig är helt enkelt om du kan, orkar och vill hjälpa mig så jag får till min sida?
  Sen måste jag bara skriva en rad om detta ditt inlägg också… GE FÖR TUSAN INTE UPP!!! ICD-10 är bara nys, fiffel och skumraskaffärer. En bok som tas fram av halvfulla psykvetrinärer när de sitter på nån årlig konferens och upptäcker att de inte har tid att på rätt sätt skriva ner diagnoser i nästa utgåva!!! Tro mig, det är hemskt men sant!
  Nys är det också om Försäkringsbolag, FK & Co säger att din sjukdom inte finns med!
  Klart den finns med, men ingen vill ut med några pengar, för då minskar ju vinsten för aktieägarna!
  Jag är själv utsatt sen 3 års ålder och har slagits mot dessa kräk i hela mitt liv och därmed också nästan blivit sakkunnig vad gäller myndigheters kränkande behandling av svårt sjuka människor. Så om du undrar över nåt är det bara att fråga 🙂
  Du behöver heller inte spara den här kommentarer om du känner att den är för personlig.
  Hör av dig!

  1. Hej Stig!
   Självklart får du låna bilden – det gjorde jag själv efter att jag tyckte precis som du! 🙂 Jag har använt ett plugin som heter Image Widget, men det finns även i Jetpack, för att lägga in bilden i en widget i menyn till höger. Man drar dit sin widget, laddar upp bilden i den, väljer storlek, skriver en text om man vill och anger en eventuell länk. Säg bara till om du behöver mer hjälp, jag finns tillgänglig i stort sett jämt

   Och du, tack! Jag har för länge sedan kommit till ro med att leva med smärta, och att jag kommer att bli mer eller mindre invalidiserad så småningom. Det finns knappt något som stressar mig, förutom kontakten med Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. För ett par år sedan ansåg FK att jag kunde jobba på kontor samtidigt och självklart direkt efter, som någon opererade mig i ryggraden, så på den nivån är det. Jag tänker inte ge upp – jag har inget val! Det är bara att tuffa på så långt rälsen når. Tack igen och kram!

 2. HAHAHA Bara för att jag klagade hos dig så lyckades jag såklart få till det med menyou 🙂
  Däremot gäller allt det andra… fast förresten… får jag sno din menyou-logga? Deras lilla svarta är ju så tråkig!?

  1. Jag lyckas inte hitta den på din sida, men jag kanske letar på helt fel ställe? 🙂

 3. Hej lilla Klara!
  Blir så ledsen när jag läser dina inlägg. Orkar inte kommentera alla, så därför skriver jag nu vad jag tänker och tycker. Jag blir först alldeles förbannad att du ska bli så nonchalerad av så många myndigheter. Sen blir jag ledsen, för jag vet av egen erfarenhet, hur jobbigt det är när man måste hålla på att ringa och skriva till myndigheter om hjälp!! Och du som är ung ska för fan ha all hjälp till 1000%!! Jag önskar att jag kunde trolla och göra alla människor i hela världen, friska och krya. Och glada…
  Önskar dej allt gott!
  Kram/Monica

  1. Tack, Monica!
   Ibland känner man sig som luft, och knappt värd någonting. Hur kommer det sig att folk får enorm ersättning om de kapar av en hand, men vi som ändå inte kan använda våra på grund av sjukdom och smärta får ingenting – och dessutom ska jobba? Nej det är så urbota dumt. Jag önskar att du fick bestämma hur det skulle vara! Stor kram!

  • Respelion on juni 24, 2013 at 06:44
  • Svara

  Försäkringskassan och hela välfärdssystemet har blivit som en enda stor sjukdom det senaste decenniet.

  1. Ja, förhoppningsvis inte en kronisk sådan!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: