Nya vaser

Jag gick igenom delar av ”svärisarnas” samling av vaser och lite köksföremål, som de har rensat ut ur huset. Det fanns vaser i alla stilar och storlekar, allt från hemgjorda i keramik, till stora och vackra i glas, och knasiga varianter i porslin och skumma färger. Jag hittade några som jag tyckte var fina, bland annat den här!

Svart- och vitrandig vas från Gustafsberg. Ca 2 decimeter hög med liten öppning. Har fått lite nya vaser av svärisarna!

Lite roligt mönster! Ungefär två decimeter hög, randig i svart och vitt, och passar utmärkt med en kvist av syren eller något annat som inte har så mycket stjälk. Jag har haft lite brist på vaser hemma, och brukar aldrig ha någon som passar de få gånger jag får blommor. Lite svårt att stoppa ner en bukett rosor i något som passar tre tulpaner, eller stoppa en tulpanbukett i något som har en skitstor öppning.

Jag gillade i alla fall den här väldigt mycket, och den är lite cool även utan blommor i. Och förhoppningsvis har jag ingen större brist på vaser hemma länge, för jag fick med mig tre stycken i olika storlekar hem. Ska visa en till av dem någon dag, för den är lite mer intressant. Den här svart-vitrandiga är från Gustavsbergs porslinsfabrik, förresten. Snygg!

Uppdatering: Har fått veta av en läsare att vasen heter Domino, och är formgiven av Stig Lindberg 1955.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/06/nya-vaser/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Pia Lindelljuni 8, 2013 kl. 11:05
  • Svara

  Supersnygg! Om du har tillgång till en tjusig pion-stor och doftande-så är det ett tips till att ha i ”zebravasen”! Och nej, jag har inte testat habaneron än…den står och ryker i kylskåpet.

  1. Bra idé! Det växer så det knakar här på lantstället, så det är bara att nypa en kvist lite här och där. Hehe, jag avsäger mig allt ansvar från eventuella brännskador efter provsmakning! 🙂

  • Tofflanjuni 9, 2013 kl. 16:17
  • Svara

  Skitsnygg vas, ju! Jag älskar svart och vitt!
  2 + 1 = 3

  1. Jag också! Passar överallt! 🙂

  • form55juli 8, 2013 kl. 15:14
  • Svara

  Den heter Domino och är formgiven av Stig Lindberg 1955. Kostar på auktion ca 1.500-2.000 kr och det dubbla i en antikaffär.

  1. Oj, så mycket! Tack snälla för informationen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.