Tapas-kväll med lågt betyg

I går kväll var alltså jag och älskaren R inne i den lokala stadskärnan för att gå ut och käka. Bokade bord på stans enda tapas-restaurang (Tres Tapas i Nyköping) för det är sånt som jag aldrig lagar hemma. Fick en smärre chock när vi klev in på stället, men insåg sen att det kanske faktiskt ser ut så här på många små syltor i en del spansktalande länder. Hej och hå!

Restaurang Tres Tapas i Nyköping. Lågt betyg.

De hade inte sparat med dekorationer någonstans! Både väggar och tak var fullsmockade med blommor, sombreros, ponchos och solfjädrar, och väggen var orange. Lite anskrämligt, men ändå ganska passande. Beställde in 9 tapas-rätter att dela på, bland annat halloumi, revbensspjäll, getost-toast, serranoskinka, friterade mozzarella-sticks, heta räkor och quesadillas. Och de var pyttesmå. För 60 spänn borde man få mer än en pytteliten bbq-burgare med en skiva bacon.

Mat på restaurang Tres Tapas i Nyköping. Lågt betyg.

En del saker var riktigt goda, men ingenting var prisvärt. Mozzarella-fingrarna var uppenbarligen direkt från frysen och ner i fritösen, knappt varma i mitten. Två små skivor vitlöksbröd kostade 40 spänn, två små bitar halloumi för dito pris, och en flaska Apotekarnes egen smaklösa cola (33 cl) kostade 25 spänn. Det enda riktigt prisvärda var revbensspjäll och getost-toast – men den senare var med giftiga valnötter, så den fick R mula i sig själv.

Stället var ganska mysigt, men tänker inte gå tillbaka förrän de halverar priserna eller gör portionerna dubbelt så stora, och gör maten själva. Dessutom fick man fylla i en lista när man beställde maten, i stället för att de själva tog emot beställningen. Okej om de inte kan komma ihåg allt i huvudet – de flesta servitriser och servitörer skriver upp beställningarna – men de kan ju i alla fall sluta upp med att låta gästerna fylla i sitt eget tapas-formulär som en annan tipspromenad. Tres Tapas får alltså lågt betyg. En öl på uteserveringen är säkert supertrevligt, men en middag för två är det inte. Kallt var det också, där inne. Man kanske måste vara full för att uppskatta stället…


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/06/tapas-kvall-med-lagt-betyg/

2 kommentarer

  1. Nyköping? Där har jag hängt i min ungdom. Morsan växte upp i stan och vi brukade fira jul hos gammelpärona. Länge sedan jag var där och borde kanske besöka stan men undviker i så fall Tres Tapas då det inte verkade vara något vidare.
    Misstänker att ditt lantställe ligger i närheten?

  2. Japp, lite norr om, mitt emot Oxelösund nånstans. Fin utsikt över järnverket! 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: