Mögel och paj

Målandet fick stryka på foten i dag (höhö), för det var strålande fint väder med blå himmel och härlig värme. Hittade ingen anledning till att sitta inne, förutom att svalka mig då och då, och det gör jag bäst i en sval pungsoffa. Övervägde bad, men eftersom jag var solo så räckte det med en baden-baden, lite musik i öronen och en och annan avspolning när det blev för varmt både inne och ute. Apropå baden-baden förresten, älskaren R försökte vara sträng och upplysa mig om att jag inte kunde lämna dynan till den utomhus när jag inte använde den, för då skulle den bli mögel-mögel ganska snart. Hahaha! Det går inte att att ta någon på allvar när de uttrycker sig så!

Apropå mögel, han (R) är inne i någon sorts matpaj-fas. Han är helt tokig i det, och jag brukar nästan aldrig laga några, trots att det är hur enkelt som helst. Förra veckan gjorde jag en vanlig ost- och skinkpaj, och det var tydligen det bästa som serverats på evigheter, och sedan dess är paj det enda som efterfrågas. Tänkte prova en variant med pepparsalami, ädelost (därav apropå mögel) och broccoli i morgon, och sen får vi se vad mer jag kan hitta på. Paj är enkelt, det blir alltid bra.

En perfekt fin paj med kyckling och soltorkade tomater

Det går ju att stoppa i vad fasen som helst, egentligen. Bacon, champinjoner och lök, eller kyckling, fetaost och soltorkade tomater kanske. Beror på vad som finns i kylen, helt enkelt. I kväll har jag inte lagat något alls, för nu är vi på väg till en tapas-restaurang i stan. R firar att han kom över ett par fönster för 200 spänn styck, i stället för 3500, och det görs tydligen bäst med just mat. Jag följer glatt med!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/06/mogel-och-paj/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.