Världens kortaste spel

I går kväll, efter lite tjat, gick älskaren R med på att spela ett parti Monopol. Det brukar vara väldigt motvilligt, men han var lite på lyset och hade dessutom lovat. Han kom oerhört lindrigt undan, för det var verkligen världens kortaste spel! Ett parti Monopol kan ju ta flera timmar ibland, men det här var över på tjugo minuter – från det att kartongen plockades fram. Vafan! Jag hade ju sett fram emot att spela en stund, men karln kom inte ens tre varv runt brädet innan han hade förlorat – och jag hade redan tre hotell.

Han blev skitglad över att han förlorade så snabbt, och slapp spela något mer. När det börjar barka åt helvete vill han helst bara packa ihop och sluta spela, så det var ju lika bra – för honom. Jag satt där sen och förstod knappt vad som hade hänt. Lär inte få någon ny chans i dag, men jag tänker inte vara uppe särskilt sent för att hinna spela, eller tjata om det heller.

Monopolpengar

Om vinden lägger sig lite ska jag kanske ut och träna några stackars muskler, eller bara vila. Det trillade en och annan tår både i natt och i morse, för smärtan i axlar och händer börjar bli för stark. Dags för ortoser igen. Måste hitta några som känns bra till armbågarna också, för de jag har nu ger mig lite panikkänsla när jag sover med dem och helt plötsligt är armen låst i ett visst läge. Visserligen fyller de sin funktion, för om jag sover med armarna ihopdragna, så gör det ont i flera dagar efteråt, men det är inte helt optimalt för sömnen. Det är visst lördag, man ska egentligen gå ut och se sig om eller göra något kul. Vad gör du i kväll?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/06/varldens-kortaste-spel/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petterjuni 29, 2013 kl. 19:46
  • Svara

  Hahaha… Jag strävar alltid efter att vinna men om någon tvingar mig att spela förlorar jag gladeligen både snabbt och lyckligt. 😀 Monopol var kul när jag var mindre. Nu för tiden föredrar jag TP men mina polare är för obildade att spela med. Måste leta upp de gamla intelligenta polarna jag träffar alldeles för sällan. ;P

  Drack öl på krogen i går men tänker klämma ett finöl här hemma efter att jag handlat på världens bästa varuhus, eBay. Där går det att göra av med stålar.

  Visst är ortos ett kul ord? Precis som tandregleringspoliklinik. Hahaha….

  1. Haha, ja, i brist på vettig underhållning gillar jag att spela spel, men det blir liksom alltid en grej över att han klagar på hur tråkigt det är, sen sitter han och garvar ändå. Ohh, eBay är roligt! Skulle gladeligen spendera lite där om jag kunde, men jag får ”fönstershoppa” i stället.

   Hmm, ja, ortos är ganska lustigt. Lite som ostor, kvalster som lever på ost! 🙂

  • Respelionjuni 29, 2013 kl. 22:41
  • Svara

  Det borde kanske vara så att den som vinner får sluta först och de andra får vara kvar och harva så länge de förlorar. Fast bara om man innerst inne inte vill spela förstås, annars är det som vanligt.

  1. Hahaha! Det är inte en dum idé. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.