Tacos och en tur till stan

Tog en sväng till stan med älskaren R i går. Hans grästrimmer hade gett upp, så han behövde en ny. Risk för att vi blir inväxta snart annars, med tanke på hur fort en del prylar växer. Som de här stolarna som växte fast förra året. Passade på att köpa en stor melon och en glass i stället för lunch också, för det är saker som jag har lovat mig själv att äta mer av på somrarna. ”Lagade”, eller snarare hackade middag ganska tidigt – det blev tacos.

Tacos är världens jävla fettbomb. Folk ser alla skålar med grönsaker och tänker att det inte är så fasligt onyttigt, men med köttfärs, ost, riktigt flottiga tortillas och/eller tacoskal så blir det sjukt mycket fett. Och socker. Har förresten hört att det fortfarande finns idioter som påstår att man kan äta hur mycket som helst om man äter strikt enligt lchf, och ändå gå ner i vikt. Vilka jävla nötter.

En kalori är en energienhet, och kan alltså inte vara olika eller annorlunda jämfört med en annan kalori beroende på var den kommer ifrån. Och äter man ett par hekto fett om dagen går man inte ner i vikt. Man orkar i och för sig inte mula i sig ett halvkilo godis, men gör man det ofta eller dricker en massa läsk varje dag är något inte riktigt som det ska ändå. Det går faktiskt att låta bli.

Ja, skit samma. Det var en hel del lustiga människor i stan här ute. Folk ser inte riktigt kloka ut ibland. Vad sägs om knähöga röda lackstövlar, alldeles för tajta kläder på en 100-kiloskropp, rakat huvud och en massa trasor eller scarfs fastsatta överallt – allt på en och samma person? Eller en bar, stinkande pundaröverkropp i köpcentrumet? Vidrigt. En av få nackdelar med sommaren är att människor blir så äckliga!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/06/tacos-och-en-tur-till-stan/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanjuni 30, 2013 kl. 10:11
  • Svara

  Den där LCHFgrejen är ju närmast sektlik! När jag vid nåt enstaka tillfälle råkade nämna bokstavskombinationen i ett inlägg blev jag så påhoppad att jag till sist fick blockera vissa från att kommentera. Och då handlade inlägget inte primärt om LCHF.
  Bara överkroppar och håriga ben på stan, på jobbet = nej tack!
  Här i stan går folk omkring sportklädda – i alla fall igår… Men folk har ju ingen klädsmak, så…

  1. Hahaha, det kommer jag ihåg! Jag har haft tur, tror jag. 🙂 Jag hatar bara överkroppar på stan. Vidrigt. Skulle inte komma på tanken att gå in i en mataffär med bar överkropp eller bara bh – fy!

  • Linajuni 30, 2013 kl. 10:38
  • Svara

  Jag äter ju enligt lchf och har gjort det i snart 3 år, mer eller mindre strikt. Dels för att min kropp mår så mycket bättre och mina allergibesvär blir mindre på vårarna. Men nej, man kan inte äta hur mkt som helst. Det är som sagt kalorier i vilket fall. Men jag kan säga att det är lätt att vara bortbjuden på tacos, inte någon som säger ngt att man tar bort brödet och röda såsen, eller väldigt lite av det iaf. Värre när man blir bjuden på potatis och kött.

  Det kan vara rätt underhållande att kolla på folk. Ibland kan jag sätta mig nere på stan och kolla på folk. Iaf sommartid. På vintrarna är det bra folktomt här. Men man ser precis ALLA kombinationer av outfits. Men bar överkropp kan man ha hemma i trädgården. Inte på stan eller på ICA!

  1. Men du äter ju bra mat och vet hur det funkar med kalorier – stor skillnad! Dessutom verkar du inte vara någon fanatiker. 🙂

   Ja, det är roligt att se hur folk ser ut, men man kan inte låta bli att undra hur fan de tänker ibland. Eller kanske snarare – inte tänker alls!

  • Petterjuni 30, 2013 kl. 11:31
  • Svara

  Grejen med LCHF är att man ska äta mindre men med samma energiinnehåll. Fett är ganska mastigt och därför kan det funka. Jag ser faran i att man utelämnar kolhydrater som är viktigt för att hjärnan ska fungera. Lär finnas en del studier på hur det påverkar.

  Kalorier är som sagt en energienhet och den förändras inte av kosten men 1 gram fett eller 1 gram kolhydrater har olika energiinnehåll. Det går teoretiskt att banta på stekmargarin men är nog inte att rekommendera.

  Grejen med tjocka svenskar är att de måste lära sig att INTE stoppa i sig allt som går att äta. Lightprodukter funkar inte då man käkar mer om man lurar kroppen att energi är på väg ner i kistan och det sedan inte kommer något. Att röra på sig hjälper också till att hålla vikten.

  Fast tacos är gott oavsett innehållet. Så det så……… 😀

  1. Ja, gott är det, och jag äter sällan mer än mitt dagsbehov ändå! Självklart är det lättare att pytsa i sig ett fyra-fem hekto lösgodis än två hekto smör (vilket är ungefär samma energiinnehåll), men precis som du säger så handlar det inte bara om vad man stoppar i sig – det handlar om att låta bli att stoppa i sig för mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.