Fick hjälpa till!

Jag har faktiskt gjort något vettigt! I går var det strålande fint väder på förmiddagen, så älskaren R gick med på att bada. När? Sen. Det kan betyda allt ifrån om en kvart till om fjorton dagar, men han lovade att det i alla fall var under dagen. Okej. Satt ute och myste i solen, var hundvakt och väntade på det utlovade badet. Vill minnas att jag frågade både en och två gånger (okej, femton) när vi skulle gå, men svaret blev alltid detsamma. Sen. Fanns det något jag kunde hjälpa till med? Nej.

R började pyssla med sina fönster igen, och han har kommit så långt att det var dags att ta ut ett av de gamla, täta, och trycka in ett nytt. Och det visade sig ju att när han hade börjat med det kunde han ju inte ta en badpaus. Jaha. Skit också. Försökte vara behjälplig med insmörjning av älskares rygg, stoppa saker i hans mun och räcka honom verktyg, men sen fick jag faktiskt hjälpa till på riktigt. Jag fick dra ut spikar ur en bräda. Det ni. Så mycket har jag nog aldrig fått göra!

Fick hjälpa till med att ta ut ett fönster!

Så såg fönstret ut. Eller icke-fönstret snarare, för det sitter ju ingenting i det. Nej, det är inte jag som har valt varken gardin eller lampa. Vid det här laget var klockan redan två, och det började mulna på. Sen skulle det ju tätas med något slags plastskum som liknade gammal torr sockerkaka när det stelnat, och den nya ramen skulle spikas fast. Hej och hå. Tror ni att det blev något bad? Jo, en snabb sväng, och det var helt underbart skönt. Tyvärr varade det inte längre än en halvtimme, men vad gör väl det – jag fick ju i alla fall hjälpa till med att dra ut spik…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/07/fick-hjalpa-till/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petterjuli 19, 2013 kl. 10:17
  • Svara

  Det var väl inte så illa. Dra ut spik ur en planka är både spännande och lärorikt. Behöver spikas riktas för att återanvändas är det ett mycket viktigt jobb. 😀
  I min ungdom fick jag ibland hjälpa morfar i sommarstugan. För att jag inte skulle snickra hål i väggarna satte han mig på att måla trätrappan med vatten.
  För en ung grabb är detta skithäftigt. vattnet gör ju trappan mörkare och det ser ut som man målar. Färgen torkar snabbt och man kan måla hur ofta som helst.

  Han var ganska pedagogisk min morfar.

  1. Hahaha, vad smart! Jag föreslog att jag skulle räta ut spikarna, men då fick jag någon föreläsning att så snål var han minsann inte, och blabla blabla, de kunde möjligen användas till något som inte var ett hus. Nåja.

  • Petterjuli 19, 2013 kl. 11:16
  • Svara

  Skrattar ganska gott åt det nu för tiden. Ska se om det inte finns någon gammal bild från min trappmålarkarriär.
  Riktiga män kanske inte riktar spikar nu för tiden? Kan kanske hålla med. Spik är billigt och jag brukar återvinna gamla spik och skruvar. De liftar med konservburkarna till återvinningsstationen. 😀
  Du kan ju snickra ihop något konstverk med spiken. En igelkott kanske?

  1. Ingen dum idé! Men jag skulle förmodligen trampa på den av misstag. Det blev en hel del gamla brädor över, för han skulle byta fodret runt fönsterna också, så jag har ju lite virke att leka med. Ska helt klart överväga att bygga något!

  • Petterjuli 19, 2013 kl. 11:32
  • Svara

  Gör så. Jag är på gång med den där maskinen jag planerade för några dagar sedan. Ska bara bygga ett par anteckningsböcker av gamla papper först.
  Ibland är jag som Martha Stewart eller den Kirchstieger. Får några 10-minutersryck att bygga något. Bara för att jag kan. 😀 Ibland blir det skitbra men oftast inte….

  1. Så länge man har kul, och faktiskt åstadkommer något så är det ju bra! 🙂 Jag åstadkommer mest onödiga saker, men det skiter jag i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.