Steka pannkakor

Jag fick ju en smetfördelare någon gång i vintras, och den är bra – så länge man inte ska ha den till att steka pannkakor. Om man inte rör i smeten så sjunker ju mjölet till botten, och det gick absolut inte att skaka på smetfördelaren, för den var inte särskilt tät. Men självklart provade jag, innan jag lärde mig det, och det resulterade i pannkakssmet lite här och var. Själva fördelandet fungerar dock alldeles utmärkt. Nu har jag hittat ett ännu smartare sätt att fördela smeten på när det är dags att steka pannkakor nästa gång – häll den i en tom ketchupflaska och spruta den direkt i stekpannan!

Pannkakor

Inte alls dumt, va? Att jag inte har tänkt på det. Det finns ju hundratals lösningar på små enkla vardagsproblem, som kluriga och uppfinningsrika person har hittat på. Det är ju aldrig värt ett par hundra spänn att slippa kladd och smet i köket, om man har ont om pengar. Och de flesta har ju faktiskt en tom plastflaska över – det kan ju egentligen vara vilken sorts flaska som helst, men en sådan man måste klämma på för att få något ur är självklart bäst.

Hur som helst, man kan göra mycket med delar av till exempel plastflaskor, kardborreband och tennisbollar, det gäller bara att komma på hur eller vad man ska göra med dem. Som tur är finns det redan lösningar på många små enkla problem (som att steka pannkakor), det gäller bara att googla fram dem. De flesta dyra kökslösningar har väldigt enkla alternativ. Vad sägs om att tillfälligt hänga en byxgalge på ett köksskåp i stället för att köpa en svindyr kokbokshållare?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/07/steka-pannkakor/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.