Grillspett

Grillspett är gott. Det är så jäkla enkelt att bara trä på lite vad som helst på ett spett, krydda det med lite vad som helst, och grilla det. Jag och älskaren R gjorde några grillspett häromdagen, en variant med marinerat fläskkött (absolut inte det man köper färdigmarinerat – extra dyrt och inte lika gott som att göra själv), och en med några sorters grönsaker på. Lök, svamp, tomat, zucchini, blomkål eller vad man nu har hemma. Allt blir gott!

Grillspett med marinerat fläskkött och grönsaker

Det gäller att inte elda upp pinnarna, om de är av trä. Och så är det bra om man inte blandar kött och vissa sorters grönsaker på samma pinne, eftersom de har helt olika tillagningstid. Det där med att grilla sin efterrätt har jag dock inte riktigt förstått mig på. Att trä upp marshmallows på ett grillspett, njae… Visst är det god smak och så, men de brinner ju för fasen upp så fort man vänder bort huvudet! Om inte, så är de kolsvarta på ena sidan, och det är inte gott.

Grillad banan med chokladbitar i är ju en sån där grej man tyckte var väldigt gott när man var liten, men nu skulle det aldrig falla mig in att försöka mig på det. Jag älskar frukt, men jag tycker absolut inte att den blir godare när den är grillad. Varm frukt överlag är lite läskigt, den ska helst vara kylskåpskall. En annan grej som är gott att ha på grillspett är ju bröd. Pinnbröd. Åhh, så enkelt, och så sjukt gott. Jag tror nästan att jag ska prova att göra det någon dag! Vad vill du ha på dina grillspett?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/07/grillspett/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Jenniferjuli 28, 2013 kl. 22:35
  • Svara

  Åh! Vi grillade idag och pratade just om det där med varm frukt.. Ungarna skrek ”JAAA” i kör – medans vi vuxna satt och sa urk, usch fy och blä, haha, tänk ja vad smaken förändras, särskilt då vi grillade lite ”grillpaket” med fisk och färskost – det gick inte hem lika väl hos de små – så där fick det bli en hederlig grillkorv. Gott det med, haha 🙂

  1. Haha, vad lustigt! Fisk i paket är ju hur gott som helst, men det tyckte jag inte var särskilt kul när jag var liten. Vi får väl hoppas att smaken blivit mer sofistikerad med åren. 🙂

  • Farsanjuli 29, 2013 kl. 00:19
  • Svara

  Oxfilé och oxfilé! 🙂

  1. Ja helst, men det är lite dyrt. Äger nämligen ingen sån där stans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.