Kaktusmaskin

I Göteborgs trädgårdförening fanns det mycket fint att titta på. Det var väldigt vackert och välskött, och ett mysigt inslag mitt i stan. Det jag gillade allra bäst var en kaktusmaskin! Va, en kaktusmaskin? Ja, en sån här. Ursäkta motljuset.

kaktusmaskin i Göteborgs trädgårdförening

Man matar alltså in taggar i en liten tratt till vänster (den syns knappt) och så kommer det ut restmaterial, små kaktusar, i en stor hög snett nedanför. Det man vill skapa i maskinen är dels sådana stora kaktusbollar, som är på väg ut ur röret längs fram. Man ser där de är på väg! Ur det långa röret till höger kommer det långa och smala kaktusar – såklart!

kaktusmaskin i Göteborgs trädgårdförening

Hahaha! Helt underbar, jag garvade länge åt den där. Den var riktigt fin, och så älskar jag kaktusar. Min farfar hade en stor kaktus i en hylla i sitt rum, och jag tyckte alltid att den var så häftig när jag var liten. Hade själv massor med såna där mini-kaktusar ett tag. Men ingen kaktusmaskin, man kanske ska ta och bygga en?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/07/kaktusmaskin/

2 kommentarer

    • Piafiajuli 13, 2013 kl. 03:38
    • Svara

    Skulle behöva en sådan- ”Svärmors kudde” kanske behöver kompisar? Vår ”skrumplever” behöver sällskap! Tittar man på foton så har den faktiskt växt…

    1. Haha, skrumplever! Den var fantastiskt rolig, och kaktusar är så himla fina. Jag älskar såna där stora bollar – och har faktiskt en kitschig lampa som ser ut som en! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.