Lätt packad

Att de ska vara så svårt att skriva vettiga skyltar! Antingen är folk generellt dumma i huvudet och bryr sig inte om att lära sig språket, eller så är det en stor andel dyslektiker och felsyftare som arbetar med att skriva skyltar, jämfört med resten av populationen. Det resulterar i en hel del dumma prylar, men även en del roliga skyltar. Som den här, som antyder att man ska vara lite lätt packad.

Gå alltid lätt packad i fjällen.

Jo jo minsann, det är klart att det blir lite finare och mindre jobbigt om man är en aning salongsberusad, och så länge man alltid håller sig lätt packad slipper man ju den där hemska baksmällan också. Perfekt. Dessutom blir det inte lika jobbigt att sova med bara ett liggunderlag, och bli biten av mygg och andra jävla djür. Va, jaha, syftade ni på packningen när ni skrev lätt packad, alltså det man bär med sig? Ja, men skriv det i stället då!

Hur svårt kan det vara? Visst, det blir roliga skyltar, men någonstans måste väl någon haja till? Det kostar faktiskt en hel del pengar att trycka upp en skylt, och hyra reklamplats för den. Att ingen dubbelkollar är för mig ett mirakel. Ja, jag har skrivit om dumma, felstavade, särskrivna och roliga skyltar förut, och jag lär göra det igen.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/07/latt-packad/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petterjuli 6, 2013 kl. 16:16
  • Svara

  Det är väl inget konstigt med det? Jag har gått lätt packad i fjällen med tillsammans med en lång hårig sjuk sköterska. Det var länge sedan men jag kom ihåg att det fanns en skum tomte i godispåsen. 😀

  Jävla nötter. Finns det någon form av statsbidrag inom reklambranschen för att anställa dyslektiker eller avhoppade gymnasieelever? Det blir bara värre och värre. Jag ser dessa särskrivningar alldeles för ofta. Skärpning!

  1. Jag brukar handla av den kassa personalen också! Jävligt irriterande. Att folk inte ser att det blir fel när de skriver det, för det låter ju inte som man säger!

  • Tofflanjuli 7, 2013 kl. 09:20
  • Svara

  Äh, jag tror att det var en medveten felsyftning den här gången för att skylten skulle få uppmärksamhet. Och det fick den ju, på din blogg! 😛

  1. Det är möjligt, men jag blir ändå sur! 😉

  • Cataugusti 23, 2013 kl. 15:11
  • Svara

  Den här särskrivningen är ju helt rätt!
  Om man skulle skriva ihop ”gå alltid lättpackad i fjällen” så skulle det ju betyda att man som person är lätt att packa… Inte att packningen är lättpackad…

  1. Sant, men i det här fallet är det inte en särskrivning eftersom det heter ”med lätt packning” om man ska vara riktigt noga. 🙂 Håller dock med att det skulle vara smidigt att vara lättpackad ibland!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.